GrandFinals

Internationaal: Sasahara, Cooper, Ouellette en Margado winnen Grand Finals Al Ain!

podium

Vandaag werden na een week trainen en kwalificaties de belangrijke finales verreden voor de Rotax Grand Finals in Al Ain, nabij Abu Dhabi. Nederland reisde af naar de Verenigde Emiraten met een aantal serieuze kanshebbers, echter een podium zat er in de Junioren, Senioren en DD2 niet in. Toch was er een Nederlands succes; Danny Brand greep de tweede positie in de DD2 Masters.

Foto: Rotax

De grote vraag in de Junioren categorie was uiteraard of Jordi van Moorsel zijn titel van afgelopen jaar kon verdedigen. Jordi was erg goed op weg, maar moest de week in Al Ain afsluiten met een vierde positie. Net niet. Ook Janneau Esmeijer slaagde er niet in te schitteren, het talent uit de stal van TKP viel uit. Kooijman en Specken reden geconsolideerd afgelopen week en sloten de Grand Finals als respectievelijk zevende en achtste af. Ukyo Sasahara was de grote winnaar. Voor de tweede keer greep het Japanse talent de titel in de Rotax Grand Finals. Hij werd gevolg door Joseph Mawson (AUS) en James Singleton (UK).

In de Senioren klasse hadden de Nederlanders het moeilijk. Mats van den Brand kwam na de pre-final niet verder dan een 15de positie, een niet hoopgevende uitgangspositie voor de finale. Ook de Belg Nicolas Claes kon niet rekenen op een uitzinnig resultaat, hij moest de finale vanaf de laatste startrij aanvangen. De finale kwam op naam van Ben Cooper, gevolgd door David Sera en Hirotaka Sasaki. Mats van den Brand viel 5 ronden voor de finish uit, Nicolas Claes kwam niet verder dan een 22ste positie.

Roy Bakker plaatste zich via een overwinning in de herkansing voor de finales van de DD2 klasse. Hij kwam tot een keurige 21ste positie in de pre-final en verbeterde zich tot een negende positie in de finale. Een knappe verbetering na zijn teleurstellende series. De final werd gewonnen door de Canadees Pier-Luc Ouellette voor Jason Pringle. Australië zal ongetwijfeld balen, in alle klassen werd net geen overwinning behaald. Een schrale troost; de Nations Cup werd wél gewonnen.

In de DD2 Masters categorie liet de ervaren Danny Brand zien dat hij prima kan meedraaien in de internationale top. Hij greep een prachtige twee podium positie. Dennis Kroes was minder fortuinlijk, hij viel uit in de finale na een prima uitgangspositie die hij met een derde positie in de pre-finale behaalde. De Zuid-Afrikaan Cristiano Morgado won.

Fotogeplaatst.nl was aanwezig in Al Ain en verzorgde afgelopen week prachtige beeldreportages in de vorm van foto en videomateriaal. Houd kartingfinals.com in de gaten voor updates!

Alle resultaten
KartingFinals.com

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet