Diversen

Div: Groeten uit Macau 2011


Macau24

In Macau houdt men van tradities, zoals de toast met het voltallige organisatiecomité op het podium tijdens de officiële ontvangst op zaterdagavond.

Macau35

En natuurlijk de drakendans voorafgaand aan de start van de Formule 3-race.

Macau32

De echte helden (of de meest waanzinnigen?) in Macau zijn natuurlijk de motorcoureurs. De Brit Michael Rutter schreef dit jaar geschiedenis door als eerste coureur ooit de race op het stratencircuit voor de zevende keer op zijn naam te schrijven, waarmee hij het bestaande record van 'Rocket' Ron Haslam verbeterde. Dan mag je wel even een 'burn-out' maken, toch?

Macau33

Toen de rook enigszins was opgetrokken... Het zou overigens zomaar kunnen dat dit de laatste motorrace was, omdat Mike Trimby, die 30 jaar lang het deelnemersveld bijeen bracht, een probleem heeft met de organisatie in Macau en de samenwerking niet langer wil voortzetten. Zou jammer zijn, want het blijft toch iets bijzonders.

Macau28

In het rennerskwartier is het soms een absolute chaos, zoals hier nadat de auto van de lokale held Andre Couto met forse schade is binnengebracht na een aanrijding met Alain Menu in de eerste WTCC-race. Probeer zo als monteur maar eens rustig je werk te doen...

Macau18

Een ware volksoploop ontstaat er ook al snel als er ergens promotiedames, al dan niet met parasols of vlaggen, te zien zijn. Doorgaans van het broodmagere type.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet