Algemeen

Dragracing: EK en NK kalenders 2012 bekend

kal_12_tierp

De data van de wedstrijden voor het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing en het Open Nederlands Kampioenschap zijn bekend. Enige opvallende wijziging ten opzichte van dit jaar is dat het Zweedse Tierp Arena nu twee keer op de kalender staat waardoor de Europese FIA serie is uitgebreid naar zes races. Het Open Nederlands Kampioenschap kent opnieuw drie wedstrijden op de Dragstrip Drachten.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

De eerste EK-wedstrijd in juni van dit jaar op het toen net geopende en hypermoderne dragrace-complex van Tierp Arena was meteen een doorslaand succes. Echt verwonderlijk is een tweede wedstrijd voor het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing op deze snelle baan dan ook allerminst. De tweede wedstrijd komt tussen Hockenheim en de European Finals en is dus de vijfde wedstrijd uit de naar zes races gegroeide serie. Mantorp Park dat dit jaar van de kalender verdween keert niet terug. Aan de baan is nog steeds niets veranderd zodat FIA-goedkeuring ook voor volgend jaar onmogelijk is.

Kalender FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing 2012
2-4 juni, Main Event, Santa Pod, Engeland
14-17 juni, Sweden Internationals, Tierp Arena, Zweden
5-8 juli, FHRA Nitro Nationals, Alastaro, Finland
10-12 augustus, NitrOlympX, Hockenheim, Duitsland
23-26 augustus, Sweden Internationals II, Tierp Arena, Zweden
6-9 september, European Finals, Santa Pod, Engeland

Voor de motoren (UEM) staat de wedstrijd van 27-28 april in Kunmadaras (Hongarije) nog altijd onder voorbehoud op de kalender.

kal_12_d

Nederland onveranderd
In de opzet van het Open Nederlands Kampioenschap is in het geheel niets veranderd zodat er opnieuw in drie driedaagse wedstrijden om de titels gestreden zal gaan worden.

Kalender Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing 2012
22-24 juni, AutoMotoShow 1, Drachten Nationals
20-22 juli, AutoMotoShow 2, Drachten Internationals
17-19 augustus, AutoMotoShow 3, Dutch Finals

Zoals gebruikelijk worden alle wedstrijden verreden op de Dragstrip Drachten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet