Diversen

Internationaal: Update vanuit Al Ain

img_0099

Het is woensdag en het is tijd voor de kwalificaties op de Al Ain International Raceway. De heren van Team Nederland mochten in de ochtend nog een training rijden. Dennis Kroes, DD2 Master, was in de training de snelste man van alle DD2 Master-rijders. In de kwalificatie reed hij een tijd die goed is voor een derde startplek in zijn groep en een vijfde tijd in de algemene ranking. Dennis is zelf niet tevreden, aan zijn lichaamstaal af te lezen.

Tekst: Sebas de Reus
Foto's: Fotogeplaatst.nl

Bij de junioren waren de 4 Nederlandse jongens ook erg snel, maar in de kwalificaties bleven zij toch een beetje hangen. Van Moorsel reed een 8e tijd in zijn groep, Esmeijer een 10e en Kooijman een 13e. Guust Specken wist in zijn groep een 10e tijd te rijden. Guust kampt overigens met een kleine verwonding aan zijn linkerhand na een kleine crash. De algemene ranking gaat als volgt;

- Van Moorsel 14e
- Esmeijer 18e
- Specken 22e
- Kooijman 26e

img_0749

Bij de senioren was Bas de Laat de snelste Nederlander met een 7e positie in zijn groep. Mats van den Brand reed een 10e tijd. In de algemene ranking staat Bas 11e en Mats 21e.

Roy Bakker, de enige DD2 Open rijder, wist in de training in de ochtend een vijfde tijd te rijden met de Belg Xen de Ruwe net voor hem. In de kwalificatie reed hij een 7e tijd wat een algemene ranking positie op de 10e plaats betekend.

Meer actie morgen!

Meer foto's en filmpjes bekijken? Ga naar kartingfinals.com!

img_0951

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet