Diversen

Diversen: Rollen omgekeerd tijdens Monteursrace in Genk

Traditioneel vindt in de maand november de “Mecaniekerskoers” plaats op de Horensberg in Genk. Ook dit jaar, konden de monteurs de karts van het piloten eens aan de tand voelen, terwijl de piloten de sleutels en de bandenspanningsmeter in de hand namen.

Tekst: Philippe de Roeck

In tegenstelling tot de voorbije jaren, was deze editie een droge editie wat velen plezierden. Zij die gehoopt hadden op een mooie najaarszon zoals we die de afgelopen weken vaak zagen hadden pech. Dichte mist en koude temperaturen, maakte het voor de toeschouwers minder aangenaam. Leuke races zagen we echter wel.

Zoals gewoonlijk werden alle deelnemers opgedeeld per klasse en per leeftijd. Vier klassen, de automaten, de automaten veteranen, de KZ2 en de KZ2 veteraan konden drie races rijden. Plezier genoeg dus, toch kan er maar één de beste zijn.

Geert Wijgaerts, monteur bij Schepers Racing Service, dit jaar in de G-Star kleuren, haalde het bij de Automaten voor de supersnelle Ramon Rietveld die op de Expirit nog eens een wedstrijdje meepikte. Joris Cornelis, sloot het podium af.

Ook de veteranen vermaakten zich. Mario van Woerden bleek te snel voor de rest van het veld en haalde het dagklassement binnen voor Luc Briers en Sebastian Schedler.

Ook 125cc Karts met versnellingsbak konden hun drie wedstrijden rijden. Niels Cox, die in een vorig leven nog terug te vinden was in de Formule Renault 1.6 toonde zijn snelheid nog lang niet verloren te zijn. Hij scoorde de meeste punten en dat voor Jasper Verstraeten, monteur bij Patrik de Feyter, verdeler van Haase karts. Niels van Haandel eindigde op de derde plaats.

Tim de Feyter, was dit jaar niet enkel succesvol met zijn team DFK, ook mocht hij zelf nog eens op het podium klimmen en dat voor Mario Geirnaert en Patrick de Vries.

Voor de meeste zit het seizoen er nu echt wel op. Tijd om de batterijen op te laden en klaar te staan voor weer een nieuw seizoen karting !

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet