Diversen

Div: Xavier Maassen vestigt nieuw electrisch record op Circuit Zolder

2.01.09 is de tijd die Xavier Maassen nodig had om met de Tesla Roadster 'ROC' de 4 kilometer van Circuit Zolder af te leggen. Op 1 oktober jl. werd op hetzelfde circuit al het snelheidsrecord voor waterstofkarts scherper gesteld, en op relatief korte termijn wil het circuit ondermeer alternatieve vormen van racerij (mee) gaan promoten. Het jaarlijks terugkerende 'groene' evenement Clean Week 2020 effent mee het pad naar een duurzaam circuit, en op structureel vlak wordt momenteel de basis gelegd voor het dagelijks ontvangen van elektrische voertuigen.

cz_tesla_1

Tekst en Foto PR

Tesla wil een shortlist van Europese circuits afwerken om er telkens het elektrisch ronderecord neer te zetten. Vorige week werd de aftrap gegeven op het circuit van Spa-Francorchamps, en gisteren was Circuit Zolder aan de beurt. Le Mans- en Belcar-coureur Xavier Maassen legde het 4 km lange circuit af in 2'01''209. Maassen klokte tijdens zijn recordpoging een gemiddelde snelhed van 118,80 km per uur, aan het stuur van een productiewagen die door Tesla Motors eerder werd ingezet voor de zgn. Race Of Champions (ROC).


Maassen zei na de poging: 'Ik heb het maximale uit de Tesla gehaald. De tweede poging was de goede, en ik heb niet de indruk dat ik onder de twee minuten kon duiken. Benieuwd welke coureur en welk elektrisch voertuig de grens van de 2 minuten breekt op dit circuit. Voor mij staat het buiten kijf: de Tesla Roadster is de beste wagen om dit soort records te vestigen.'

2011_cz_tesla_2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet