CIKFIA

Internationaal: Nyck de Vries CIK-FIA Wereldkampioen KF1

nyck_wk_1

Nyck de Vries heeft wederom een goede stap in de richting gezet naar een glasrijke autosport carrière. Het Nederlands top talent, onderdeel van het McLaren Drivers Programme, scoorde een prachtige overwinning op Suzuka in Japan en won hiermee het Wereld Kampioenschap KF1, de top klasse van de internationale kartsport.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto's: PR

Indrukwekkend seizoen
Het was een lang seizoen waar moeilijke en harde gevechten plaats vonden. Op het hoogste niveau had Nyck te maken met enkele technische problemen en werd hij enkele keren gestraft op sportief niveau. In cijfers is Nyck een uitzonderlijke winnaar; 13 podiums, 9 overwinningen, 15 snelste race ronden van 20 races en 6 pole positions uit 10 wedstrijden zijn een indrukwekkend resultaat van zijn KF1 seizoen. De titel greep Nyck uiteindelijk met 45 punten voorsprong op zijn grootste concurrent dit seizoen: Alexander Albon.

nyck_wk_2

Suzuka
Met een 14de positie begon de eerste kwalificatie sessie niet zoals Nyck had gehoopt. “Ik maakte mij echter geen zorgen. Suzuka is een relatief makkelijk circuit om in te halen, ik maakte een goede start in de 1ste finale en klom op tot een 5de positie. Met de snelste race ronde in deze finale toonde Nyck dat er nog meer in zat en zo geschiedde in de 2de finale. Nyck kwam tot een derde positie, een mooi vooruitzicht voor de zondag.

Op 0.031 seconden miste Nyck zondag de pole position en kwam uiteindelijk in de 3e finale als tweede over de streep achter Ignazio D’Agosto. “De 4de en laatste finale was geweldig. Er werd veel ingehaald, maar ik was sneller en maakte het verschil. Ik ben enorm blij dat dit is bezegeld met een overwinning. Maar bovenal ben ik het meeste opgelucht dat de Wereldtitel KF1 is binnen gehaald, een jaar na mijn titel in de KF2. Ik wil iedereen die mij ondersteund heeft bedanken en speciaal Dino Chiesa, Iame, mijn monteur Tom en mijn familie.” In 2012 zal Nyck debuteren in de autosport..