Belcar

Peter van Hoepen, Pim van Riet en Tom Langeberg ook naar de Belcar

CEO Racing is een nieuwe naam in de Belgische autosport, een nieuwe naam die op de ervaring van Markant Racing voortbouwt. Het Antwerpse team komt dit seizoen in zowel de Belcar Original als de BTCS en VW Fun Cup uit. Enkele dagen voor de aanvang van het seizoen is het team rond Bert Van Rossem trots aan te kondigen dat naast de vertrouwde Porsche 996 GT3-RS voor Danny de Laet en Joost Vollebergh er een tweede topwagen aan de start zal verschijnen. Niemand minder dan Fred Bouvy, in 2005 de co-coureur van Jos Menten, zal samen met Bert Van Rossem de uitdaging van de Belcar Original aangaan. Deze auto wordt na de race aanstaande zondag toevertrouwd aan een Nederlandse bemanning.

Tekst: Flor Schilte

 porsche_antwerpen


“Dit is een enorme uitdaging voor het team”, glimlacht Bert Van Rossem. "Vanaf de tweede race rijden we inderdaad met de RSR, want in Spa verschijnen Bouvy en van Rossem nog even met de 996 Supercup aan de start. Deze wagen zal voor de rest van het seizoen trouwens ook ingezet worden. Het Nederlandse trio Peter Van Hoepen / Pim van Riet / Tom Langeberg vormt de crew.” Van Hoepen was al eerder actief op de Belgische circuits, Pim van Riet was heer en meester in de merkencups van Renault en Tom Langeberg is ook door de wol geverfd met toerwagens en GT’s. De drie routiniers zullen de Porsche ongetwijfeld de sporen geven in de Belcar.

De Porsche Supercup van Van Rossem en Bouvy zal dit weekend in de klasse 3 ingezet worden, dat houdt in dat de Nederlandse coureurs, die het seizoen vervolgen met deze bolide, vervolgens ook vol kunnen scoren op het kampioenschap in klasse 3.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet