IndyCar

Indycar: Indycar in 2012 naar China. Tung razend enthousiast

Voor het eerst in de geschiedenis zal Indycar in 2012 in China racen. Het evenement op Motegi in Japan wordt vervangen door een stratenrace in het Chinese Qindao. Een kustplaats dat in 2008 de Olympische Spelen voor zeilen verwelkomde. Daar kwamen destijds 50.000 toeschouwers op af.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

ho_pin_t_2012

Ho Pin Tung razend enthousiast over Chinese première
Na de Formule 1 zullen nu ook de Indycars China trachten te veroveren. Research onder de Indycar-sponsors wees uit dat China voor een buitenlandse wedstrijd op de eerste plaats stond. Randy Bernard van Indycar: “Omdat China de tweede grootste economie ter wereld aan het worden is, werd een wedstrijd daar Top Prioriteit voor de sponsors die bij Indycar betrokken zijn. Wij zijn dan ook verheugd met de steun van de autoriteiten in Qingdao City, die de IZOD Indycarseries in de gelegenheid hebben gesteld om naar China te komen. Wij zullen proberen om er een fantastische wedstrijd van te maken!”

De wedstrijd zal op 19 augustus 2011 op een stratencircuit verreden worden. Het valt tevens samen met het Qingdao Bier Festival. Qindao staat bekend om zijn Franse en Duitse invloeden, en er heerst bijna een volledige Europese atmosfeer.In 2012 keren de Indycars eveneens weer terug naar Detroit Belle Isle en Fontana. De wedstrijd op Fontana zal overigens bij avondlicht verreden worden.

Ho Pin Tung was razend enthousiast over het project. “Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen om dit evenement een groot succes te laten worden!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet