Formido Swift Cup

Swift Cup: Formido Swift Cup 2012-2015 gepresenteerd

480_swiftcup_2012

Onder grote belangstelling is dinsdagavond op Circuit Park Zandvoort de Formido Swift Cup voor de periode 2012-2015 gepresenteerd. Gereden gaat worden met de nieuwe Suzuki Swift Sport en aangezien het vermogen stijgt naar 136 pk, de nieuwe Swift een zesversnellingsbak heeft en met zijn zeven centimeter toegenomen lengte over een nog betere wegligging beschikt worden snellere rondetijden verwacht. Goed nieuws is dat de richtprijs voor de nieuwe merkenracer met € 23.000,-- exclusief BTW onder de eerder in de wandelgangen circulerende bedragen blijft.

Tekst: Remco Scheelings en Marco Antheunisse
Fotografie: Remco Scheelings

_DSC0417

De presentatie in de perskamer van Circuit Park Zandvoort werd verzorgd door Ron Boon namens organisator Circuit Park Zandvoort, Arjan Valk (Suzuki Sport-Coördinator), Henk Thuis (cup-autobouwer Intrax) en Claudette Sommers (rijders-coördinator). Onder de aanwezigen opvallend veel vertegenwoordigers van Nederlandse raceteams die duidelijk interesse toonden in een voortzetting van, dan wel (her)nieuw(d) optreden in dé opstapklasse voor aanstormend nationaal racetalent.

480_swiftcup_auto

Meer, nog beter, sneller
Zoals al eerder gemeld gaat met ingang van volgend jaar in de Formido Swift Cup gereden worden met de nieuwe Suzuki Swift Sport. Het model is zo nieuw dat zelfs Arjan Valk van BV Nimag de auto pas aanstaande vrijdag voor het eerst in het echt kan aanschouwen. De Swift Sport wordt aangedreven door een 136 pk/155 nm leverende 1600cc motor en beschikt over een zesversnellingsbak.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet