BPO

DPO: Plannen “Dutch Production Open” gepresenteerd

20111105_dutch_power_pack

De plannen van de Dutch Production Open, de nieuwe autosportklasse die eerder onder de tijdelijke naam DPP Enduro was aangekondigd, zijn bekend. Het Dutch Production Open biedt met een aansprekende kalender plaats voor ‘gentlemen drivers’ tijdens de drukbezochte evenementen van het Dutch Power Pack. Het Dutch Production Open zal worden opgesplitst in drie divisies, waardoor er vanaf volgend jaar een divers startveld van toerwagens en GT’s verwacht kan worden. Deelname met twee coureurs per auto is mogelijk.

Tekst en foto: PR

Met een aansprekende kalender en drie races per weekeinde biedt het Dutch Production Open rijders een aantrekkelijke mogelijkheid om deel te nemen aan het Dutch Power Pack. Ook coureurs die reeds in de andere klasses van het Dutch Power Pack actief zijn, kunnen in het Dutch Production Open aan ruim twee uur extra track-time komen.

Drie races
Het Dutch Production Open zal ieder weekend drie races rijden volgens een zeer interessant format. Zo kent ieder weekeinde een race van zestig minuten met pitstop. Tijdens de verplichte pitstop kan er een rijderswissel ingelast worden, indien er twee coureurs op een auto zijn ingeschreven. Daarnaast zijn er twee sprintraces van 25 minuten, die beiden binnen één uur zullen worden afgewikkeld. Direct na het afvlaggen van de eerste sprintrace, maakt het complete veld een pitstop en eventuele rijderswissel en volgt formatie achter de safety car. Nadat alle auto’s hun pitstop hebben afgerond en zich achter de safety car hebben geformeerd, volgt de rollende start van de tweede manche.

Uiteenlopende raceauto’s
Deelname is mogelijk met uiteenlopende raceauto’s. Van Toerwagens en GT’s met groep N/A homologatie tot ex-cup of trophy-auto’s. Zo zijn bolides uit onder andere de Toerwagen Diesel Cup, Winter Endurance Kampioenschap, Benelux Racing League (Light), BMW 130i Cup etc. welkom.

Vrij reglement
Het Dutch Production Open kent een vrij eenvoudig reglement. Voornaamste voorwaarde is dat de carrosserie van de auto in originele staat is. Alleen officieel gehomologeerde aanpassingen aan het uiterlijk zijn toegestaan. Het technisch reglement is verder geheel vrij. De veiligheid en geluidsproductie van maximaal 90d(B)A zijn de andere belangrijkste aandachtspunten.

Drie divisies
Het startveld van het Dutch Production Open wordt in drie divisies verdeeld aan de hand van een maximale rondetijd op Circuit Park Zandvoort van respectievelijk 1:55, 2:00 en 2:05 minuten. Equipes mogen in beginsel zelf aangeven in welke divisie men wil deelnemen, doch de organisatie heeft hierin de laatste stem. Bovendien volgt er – al dan niet gewenst – promotie wanneer een equipe de maximale rondetijd meerdere malen heeft overschreden. Ook zal in de race iedere 0,1 seconde overschrijding van de limiet met een tijdstraf van een seconde worden beantwoord.

‘Lekker racen en vooral plezier maken’
Dutch Power Pack-organisator Erik Weijers is erg enthousiast over het Dutch Production Open: “Lekker racen en vooral plezier maken moet voorop staan in deze klasse. Door de relatief grote technische vrijheden verwachten wij een gevarieerd, doch interessant startveld. Het Dutch Production Open is zeker ook bedoeld om rijders kennis te laten maken met de aantrekkelijke en drukbezochte evenementen van het Dutch Power Pack.”

Voorlopige kalender Dutch Production Open
7 - 9 april Kruidvat Gillette Paasraces
26 - 28 mei Profile Tyrecenter Pinksterraces
14 – 15 juli Masters of Formula 3
11 - 12 augustus Dutch Power Pack Festival
22 - 23 september Trophy of the Dunes
12 - 14 oktober Formido Finaleraces

Alle evenementen worden gehouden op Circuit Park Zandvoort.
Mogelijkheden voor een raceweekeinde op een ander circuit worden verkend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet