NASCAR

NASCAR: Danica Patrick met Stewart Haas Racing naar Daytona 500!

Danica Patrick bevestigde in Texas haar definitieve overstap naar NASCAR. Danica Patrick kwam afgelopen seizoen in geselecteerde Nationwide-races voor het team van JR Motorsports uit. Ook komend seizoen zal zij voor dit team in de Nationwide-series uitkomen. Tevens maakte Stewart Haas Racing bekend dat Danica Patrick in 2012 in de Daytona 500 zal uitkomen plus negen geselecteerde Sprint Cup races!

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2011_danica_texas_presentatie_stewart
Danica Patrick heeft definitief afscheid van Indycar genomen. In 2012 zal zij in tien
NASCAR Sprint Cupwedstrijden uitkomen!

Danica Patrick naar Daytona 500
Danica Patrick zal in 2012 niet alleen in de Nationwide-series uitkomen, ook zal zij aan 10 wedstrijden van de NASCAR Sprint Cup voor het team van Stewart Haas Racing deelnemen. Op 26 februari 2012 zal Patrick haar debuut in de 54e Daytona 500 voor het team van Tony Stewart maken. Danica Patrick: “Er waren voor mij een groot aantal redenen waarom het verstandig was om met Stewart Haas Racing in zee te gaan. De belangrijkste was natuurlijk Tony Stewart zelf. Hij heeft al gedaan van wat ik probeer te doen, namelijk de stap van eenzitters naar stock cars. Als er iemand is die begrijpt wat ik moet doen dan is dit wel Tony Stewart!”

Danica Patrick: “Lang voordat ik naar NASCAR kwam sprak ik al met Tony Stewart en ik gebruikte hem als klankbord. En of het nu betrekking had op wat ik deed in de Indycars of NASCAR, Tony was altijd erg eerlijk tegenover mij en bereidde mij voor op hetgeen mij te wachten stond. Ik wist dat hij in mijn Sprint Cup carrière een rol zou gaan spelen en na de gesprekken die wij met elkaar hadden was ik ervan overtuigd dat dit plan en schema de beste manier was om mij op deze manier zo snel mogelijk in de NASCAR Sprint Cup te laten acclimatiseren.”

Tony Stewart: “Ons doel is om Danica in 10 NASCAR Sprint Cup wedstrijden in te zetten zodat zij goed wordt voorbereid op een volledig seizoen in 2013. Met onze schema en dat van JR Motorsports in de Nationwide-series zal Danica enorm veel ervaring verzamelen. Wij zullen haar vooruitgang nauwlettend in het oog houden en mocht zij problemen met een bepaald type baan hebben, dan proberen wij haar later nogmaals in te schrijven, omdat deze wedstrijden tweemaal op de kalender staan.”

Het NASCAR Sprint Cup wedstrijdschema van Danica Patrick is als volgt
26 februari Daytona 500
12 mei Darlington Raceway
25 augustus Bristol Motor Speedway
2 september Atlanta Motor Speedway
16 september Chicagoland Speedway
30 september Dover International Speedway
4 november Texas Motor Speedway
11 november Phoenix International Racway

In de Indycarseries kwam Danica Patrick altijd met het startnummer 7 uit. In de NASCAR Sprint Cup heeft zij voor het startnummer 10 gekozen. “Daar ben ik mijn carrière mee begonnen en daarmee is de cirkel rond!” aldus Patrick.

2011_danica_portret_texas
"Met startnummer 10 is de cirkel rond!"


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet