Superstars

Superstars: Superstars Kampioen en Rookie Alberto Cerqui test AutoGP bolide

Superstars Rookie Alberto Cerqui maakte vandaag voor het eerst kennis met de AutoGP bolide. De kennismaking met AutoGP was de beloning voor het winnen van de “Rookie of the Year” titel.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Superstars

cerqui-test-rookie-of-the-year-01jpg
Italiaans Superstars Kampioen en Rookie Alberto Cerqui maakte met Auto GP kennis.
In 2012 krijgt de Rookie van het een jaar een gratis seizoen in deze klasse van de FG
Group aangeboden!

Superstars Rookie Alberto Cerqui geniet van AutoGP Test
Alberto Cerqui bevestigde dat het toch wel een bijzondere ervaring was. Cerqui: “Toen ik het seizoen begon was de Rookie titel mijn doel, maar naarmate het seizoen vorderde ging het met de BMW steeds beter en ik slaagde erin om de Italiaanse titel te winnen. Hierbij wil ik BMW Italia en Auto GP bedanken voor de kans die ze mij vandaag gegeven hebben.”

Op het circuit van Magione legde Cerqui vandaag ongeveer 80 ronden af. Alberto Cerqui: “ Mijn doel was om deze kans optimaal zonder risico te benutten. Ik werd steeds meer één met de auto, maar het vestigen van een nieuw baanrecord was geen prioriteit. Dit initiatief van de Superstars Series om de Rookie van het seizoen 2012 met een AUTO GP seizoen in 2013 te belonen mag ronduit sensationeel genoemd worden. Voor jonge coureurs betekent dit een fantastische kans om een professionele carrière in de autosport te beginnen!”

In 2012 zullen 8 coureurs beneden de 24 jaar voor de Rookie titel in aanmerking komen. De eerste acht kandidaten die zich voor 15 december voor het kampioenschap inschrijven, krijgen eveneens de beschikking over een AUTO GP testdag, zodat zij hun talenten onder bewijs kunnen stellen.

cerqui-test-rookie-of-the-year-02jpg
Alberto Cerqui van de toerwagens naar de
hogere Formule klasses?


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet