IndyCar

Indycar: Rijdersbezetting Team Penske 2012 ongewijzigd. Ed Carpenter richt eigen team op

In 2012 blijft de rijdersbezetting van Team Penske ongewijzigd. Ook dan zullen Helio Castroneves, Will Power en Ryan Briscoe de kleuren van Team Penske in Indycar verdedigen. Ed Carpenter, de stiefzoon van oud IMS directeur Tony George maakte vandaag eveneens bekend dat hij in de toekomst met een eigen team aan de IZOD Indycarseries deel zal gaan nemen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Honda Racing

helio_castroneves_sonoma
De line-up voor Team Penske blijft ongewijzigd. Helio Castroneves keert ondanks een
mager seizoen terug bij het team.

Rijdersbezetting ongewijzigd
Sinds 2009 beschikt Team Penske over dezelfde rijdersbezetting en die blijf in 2012 eveneens ongewijzigd. In 2012 zal Team Penske voor het derde achtereenvolgende jaar met drie auto’s aan de IZOD Indycarseries deelnemen. Sinds 2009 behaalde Team Penske met de rijders Helio Castroneves, Will Power en Ryan Briscoe maar liefst 28 pole positions en 21 overwinningen.

Tim Cindric van Team Penske: “Wij zijn verheugd dat we in 2012 weer met drie auto’s kunnen terugkeren. Met Helio Castroneves, Will Power en Ryan Briscoe beschikken wij over een formidabele combinatie. Het is altijd ons doel geweest om met drie auto’s door te gaan. En dankzij onze fantastische partners zijn wij hierin geslaagd. Vanaf nu ligt alle focus op het ontwikkelen van de Dallara Chevrolet Indycar, zodat we in 2012 goed beslagen ten ijs kunnen komen. Team Penske zal de komende tijd haar sponsors voor 2012 presenteren."

Ed Carpenter vormt eigen team
Ed Carpenter, de stiefzoon van Tony George, heeft samen met zijn stiefvader een nieuw team gevormd. Carpenter won in oktober nog een Indycarwedstrijd in Kentucky voor het team van Sarah Fisher.Ed Carpenter: “ Ik heb er meermaals over nagedacht om teameigenaar te worden en dankzij Fuzzy’s Ultra Premium Wodka ben ik erin geslaagd. Ed Carpenter: “Ik had nooit kunnen dromen dat ik teameigenaar/coureur zou worden. Maar toen deze kans zich voordeed was het niet moeilijk om deze te benutten. Ik sta nu al te trappelen om het team voor 2012 en de toekomst op te bouwen!”

ed_carpenter_kentucky
Ed Carpenter wordt teambaas in de IZOD Indycarseries.

Fuzzy’s Ultra Premium Wodka werkte al in 2010 met Ed Carpenter bij het Team van Panther Racing samen en zal de komende drie jaar als hoofdsponsor van het team fungeren. Fuzzy Zoeller is een bekende golfspeler in de PGA-Tour.

In 2003 begon Carpenter zijn carrière in de Indycarseries bij het PDM Team en hij kwam achtereenvolgens voor Red Bull Cheever Racing, Vision Racing, Panther Racing en Sarah Fisher Racing uit. Carpenter heeft één pole en één zege
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet