Diversen

Diversen: Finale Clubkampioenschap SHW en Monteursrace

Afgelopen weekend vond de finale plaats van het clubkampioenschap te Strijen/ SHW. In overleg met het Rode Kruis was nu het Rode Kruis van de Hoekse Waard aanwezig en genoten ze van de mooie wedstrijden die er bij ons verreden worden. Ook nu weer hoefde ze slechts een schaafwondje te behandelen en zijn de wedstrijden zonder grote crashes verreden. Dat terwijl het kampioenschap eigenlijk in bijna alle klassen nog niet beslist was.

Tekst: PR

Bij de beginnende mini junioren had Beau Heijmans al een stevige voorsprong en liet hij in de finale races zien dat hij toch wel echt de snelste was van het veld. Achter hem stonden Luca den Hartog en Miquel van Gent gelijk na 12 races en was het dus heel spannend. Maar het noodlot sloeg voor Miquel toe in de eerste race, zijn motor viel stil en daarmee zijn kans op de tweede plaats. In de tweede race revancheerde hij zich nog wel, maar in de laatste race was het toch weer Luca die liet zien dat hij terecht de tweede van het kampioenschap is geworden voor Miquel. In het dagklassement was het overigens Sasha Plomp die de tweede plaats pakte door steeds Beau op de hielen te blijven zitten en Luca achter zich te houden die derde werd.

De gevorderde mini junioren vochten weer hun strijd op het scherpst van de snede uit, maar Mike Stoke wist met een tweede plaats in het dagklassement zijn kampioenschap wederom zeker te stellen. Dennis Kramp pakte twee overwinningen zodat hij het hoogste podium mocht betreden, maar helaas was de voorsprong van Toon de Winter in het kampioenschap te groot om hem in het clubklassement nog te passeren voor de tweede plaats.

Aankomende junioren kenden een sterk wisselend veld en alleen Gavin Nederpel heeft alle wedstrijden mee gereden. Desondanks wist hij de Michael Kuiper niet achter zich te houden in het kampioenschap. Tot op de laatste race spande het er om en moest Michael winnen om het kampioenschap naar zich toe te trekken. Jordy Vermeeren zag dit allemaal voor zich gebeuren en mengde zich wijselijk niet in deze strijd.

Ook bij de junioren lag de strijd nog volledig open en startte Eline Chehin de strijd met een kleine voorsprong op de heren Rick voor den Dag en Steven van Kampen. Maar Eline was ook deze laatste wedstrijd de heren in de tijdrit te snel af. In de eerste race ging het voor Rick in de eerste bocht fout en moest hij van achteren zich naar voren vechten. Hij was wel de snelste maar miste toch enkele belangrijke punten. Steven was snel maar kon Eline niet passeren en finishte als tweede in de eerste race. In de tweede race was Eline weer goed weg, maar Rick had het gas er goed op en pakte één voor één zijn tegenstanders en finishte als eerste met Eline en Steven in zijn kielzog. Hiermee had Eline voldoende marge opgebouwd en was het kampioenschap de hare. Maar Rick en Steven hadden slechts 1 punt verschil en dus waren alle ogen op hen gericht. Steven wist goed aan te sluiten in de eerste bocht achter Eline en Rick was er als de kippen bij om de aanval op Steven in te zetten. Snel zat hij al op de bumper van Steven en verschalkte hij hem aan het einde van het rechte eind. Enkele ronden later herhaalde hij dit bij Eline en won hij ook de laatste race. Hiermee is Rick tweede geworden in het kampioenschap en pakte Steven de derde plaats. Het podium van de dag was daarmee gelijk aan die van het kampioenschap.

Dacht U nu dat de strijd alleen voorin spannend was, dan heeft U het helemaal mis. Ook achter de koplopers was er een mooie en eerlijke strijd waarbij de wedstrijdleiding geen enkele keer hoede in te grijpen. Achter het podium waren er Bas Themen, Kees van der Wal en Mathijs van Brummen die om elke plaats bleven vechten.

Na de junioren waren het de schakels die er ook weer een mooie strijd van maakte. Helaas niet altijd even correct en was William van der Kaay de grootste pechvogel. Maar voor William was zijn voorsprong net voldoende groot om de ontketende Kevin Verhoeven in het kampioenschap achter zich te houden. Willem-Jan Schoots was echt even te enthousiast en mocht in de laatste race als eerste de paddock opzoeken en verloor daarmee zijn tweede plaats in het kampioenschap. In de wedstrijd kon alleen Jasper van der Made Kevin op gepaste afstand te volgen en pakte Peter Kuipers de derde plaats op het podium.

Al met al was het een geslaagde laatste wedstrijd van het jaar en zijn de kampioenen van SHW nu bekend. Onze dank gaat uit naar alle officials, want zonder hen hebben we niet van dit soort mooie wedstrijden. De kampioenschap bekers worden 17 december a.s. tijdens ons jaarfeest uitgereikt, dus zet die datum in je agenda! De algemene ledenvergadering is 23 november a.s. in de kantine.

Eindstand kampioenschap
(Excel)

Monteurs- en recreanten race SHW

Ook dit jaar was er voor de monteurs en de recreanten een wedstrijd georganiseerd. Vooral de recreanten met een schakelkart waren dit jaar in grote getale gekomen. Op veler verzoek was het aantal races verhoogd naar drie en de tijdsduur teruggebracht naar 8 minuten en 2 ronden en dat is lang op zo’n zware baan als Strijen. Tussen de wedstrijden door kon er door de deelnemers van de laatste clubrace gewoon getraind worden en dat verliep zonder enig probleem.

Bij de automaatklasse was het Henry van Gent die zijn zoon liet zien dat strak rijden tot snelle rondetijden leidt. Daniel de Koning (winnaar van afgelopen jaar) moest dan ook zijn meerdere erkennen in Henry. Michel van Ameijen reed constant en pakte daarmee de derde plaats. In het veld zagen we ook een oude bekende. Jonge dame Samantha Breederland die met veel plezier weer eens even was ingestapt. Zij vocht met de enige monteur in het veld Frans Nipperus.

De schakelrijders zorgde er voor dat de wedstrijdleiding ogen te kort kwam. Want de monteurs in het veld hadden moeite om het hoge tempo van Johan van Dreven te volgen. Dus de wedstrijdleiding moest half de race de blauwe vlag er bij pakken om alles in goede banen te leiden. Maar de monteurs lieten zien hoe er gehandeld moest worden en zonder problemen konden Wietze van Geest en Anton van Grunsven hun onderlinge strijd uitvechten. Wietze won deze strijd en mocht de tweede plaats op het podium innemen. Bij de monteurs was het Daf Verhoeven die Wim vos en Paul Verhoeven achter zich liet.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet