Formule 2

GP2: Nigel Melker met DAMS in seizoensfinale Abu Dhabi

111001_f3es_melker_r1_trofee

Nigel Melker komt tijdens de GP 2-seizoensfinale in Abu Dhabi in actie voor het kampioensteam DAMS. De slotrace van het seizoen wordt door veel teams en jonge talenten aangegrepen als perfecte voorbereiding op het GP2 seizoen in 2012. De jonge Nederlander testte recentelijk al voor een drietal GP 2-teams en maakte daarbij veel indruk. Nu mag de Barendrechter op het F1-circuit van Abu Dhabi zijn talenten nogmaals bewijzen.

Tekst: PR
Foto: Archief

"Vanaf het GP3-weekend in Istanbul heeft DAMS contact met mij", zegt Nigel Melker. "Ze waren onder de indruk van mijn races. We hebben het hele jaar veelvuldig gepraat en nu komt het in Abu Dhabi daadwerkelijk tot een samenwerking. Ik ben superblij dat ik voor hen kan gaan rijden. Nu kan ik op het Formule 1 circuit ervaren hoe het racen in deze klasse is.’’

Veel leren
"De GP2 is toch heel anders wat betreft de strategie, de banden en pitstops. Met de ervaringen van Abu Dhabi kan ik aan de slag voor het seizoen 2012. Ik weet dan beter wat me te wachten staat. En bovendien leer je in een race altijd meer dan tijdens een testsessie", vervolgt Melker.

Met DAMS in Abu Dhabi
"We hebben met drie GP2-teams getest en gaan nu voor DAMS rijden. Ik ben benieuwd hoe zij werken. Ik ben in elk geval heel blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen om in Abu Dhabi te gaan racen. Daarna gaan we kijken welk team het beste bij ons past."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet