Persberichten

Persbericht: Rinus van Kalmthout trotse kartkampioen in World Formula viertakt

rinus_van_kalmthout_kartkampioen_2

Karter Rinus van Kalmthout heeft afgelopen zondag op het circuit van Berghem een prachtige prestatie geleverd. Dankzij twee zeges in de World Formula viertakt, pakte hij met glans de nationale én Benelux-titel. De 11-jarige Hoofddorper gaat zich in zijn racecarrière nu richten op de Minimax, hetgeen onderdeel is van het internationale Rotax Max kampioenschap.

Tekst en foto's: PR

Rinus van Kalmthout kwam tijdens het finaleweekend van de World Formula viertakt als grote kanshebber naar de Brabantse racepiste. In het Nederlandse kampioenschap had hij immers al 11 van de 14 heats op zijn naam geschreven. In de zes eerdere Benelux-manches was de zoon van BOSS GP-coureur Marijn van Kalmthout zelfs ongeslagen gebleven.

rinus_van_kalmthout_kartkampioen_5

Nieuwe lay-out
De karters die naar Berghem waren gekomen, hadden een leuke uitdaging. Zij reden immers voor het eerst op het Grand Prix parcours. Deze nieuwe lay-out, inclusief twee chicanes, stond direct garant voor spannende wedstrijden.

De snelste
Rinus van Kalmthout maakte zijn favorietenrol direct waar. De Noord-Hollandse tiener zette in de kwalificatie een sterke reeks ronden neer. Met de snelste omloop pakte hij gedecideerd de poleposition. Deze fraaie uitgangspositie buitte de rappe Hoofddorper uitstekend uit.

rinus_van_kalmthout_kartkampioen_4

Bij de start van de openingsmanche wist hij direct de kop te pakken en weg te rijden bij de knokkende achtervolgers. Van Kalmthout racete de wedstrijd vervolgens gecontroleerd uit en pakte wederom een zege.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet