DNRT

DNRT: Peter Fontijn en Peter Furth op jacht naar de wintertitel

peter_fontijn_-_peter_furth_-_voorbeschouwing_zandvoort_500_-_5_november_2011

De ‘r’ is in de maand. Dat betekent dat de autocoureurs Peter Furth (Zandvoort) en Peter Fontijn (Hillegom) weer in actie komen tijdens het Winter Endurance Kampioenschap op Circuit Park Zandvoort. Op zaterdag 5 november staat de Zandvoort 500 als openingsrace op het programma. “Onze kansen op de wintertitel zijn flink gegroeid”, aldus Fontijn.

Tekst en foto: PR

Peter en Peter kijken reikhalzend uit naar de start van het Winter Endurance Kampioenschap 2011/2012. Door een nieuwe klassenindeling zijn de titelkansen van het ervaren duo toegenomen, legt viervoudig Nederlands kampioen Fontijn uit. “Vorig jaar reden wij met onze BMW M3 GTR in de snelste klasse. We moesten het opnemen tegen auto’s als de Porsche 911, de DNRT V8 en de auto’s uit de Europese Renault Mégane Trophy. Tegen dat soort auto’s kunnen we met onze BMW niet op. We hebben nu van de organisatie de toezegging gekregen dat er een nieuwe klasse komt voor auto’s tot drie liter cilinderinhoud, waarin wij ook worden ingedeeld. Dat is erg gunstig voor ons.”

Competitief
Tweevoudig nationaal kampioen Peter Furth ziet het helemaal zitten. “Qua snelheid, ervaring binnen het team en betrouwbaarheid is een podiumplek realistisch. Kijk maar naar de laatste race van het Winter Endurance Kampioenschap, in maart dit jaar. Wij eindigden na een ware slijtageslag als vijfde algemeen, achter onder meer een Porsche 911 en een Corvette die nu in een andere klasse worden ingedeeld. We zijn nu een stuk competitiever.”
De komst van een klasse tot drie liter zorgt ook voor meer tegenstand, hoopt Fontijn. “Vorig jaar zijn er diverse teams met auto’s van het kaliber BMW M3 afgehaakt omdat ze zo goed als kansloos waren op een podiumplek. Ik hoop dat die teams nu weer terugkomen. Hoe meer tegenstand, hoe meer vreugd.”
Het team heeft de circa 440 pk sterke BMW M3 GTR verder verbeterd en verschijnt optimaal voorbreid aan de start. Martin Furth heeft de aerodynamica van de auto geoptimaliseerd, RICA Enkhuizen heeft de motor onder handen genomen en het remsysteem is aangepast.

Frabos Racing
Peter en Peter rijden voor het team Frabos Racing, onder leiding van Frans de Boer. De NVD Beveiligingsgroep uit Haarlem, onder leiding van de enthousiaste directeur Patrick van der Leelie, is de hoofdsponsor van het team. Het team heeft met Wilgenhaege Vermogensbeheer bovendien een nieuwe sponsor aangetrokken. Frabos Racing wordt verder ondersteund door het Zandvoortse drank- en spijslokaal Laurel & Hardy en Musko Racing (Dunlop racebandenservice). Martin Furth, Maikel van Vastenhoven en Dave van Delden verzorgen de techniek en de pitstops. RICA Enkhuizen (Frank Roosendaal) tekent voor de tuning van de motor.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet