BOSS GP

BOSS GP: Renzo Napione ervaart een nieuwe adrenaline-kick

480_portret_152

Op het Autodromo di Monza namen maar liefst 5 Italiaanse gastrijders deel aan de BOSS GP. Voor gastrijder Renzo Napione was zijn debuut in de BOSS GP op vele manieren bijzonder. In de eerste plaats omdat hij nog nooit eerder op Monza heeft geracet. Ten tweede omdat hij in zijn eerste wedstrijd direct naar het podium racete in een voor hem onbekende bolide. Het meest bijzondere voor hem was echter dat hij finishte op de plaats waar hij ook van start ging … Napione is namelijk een zogenaamde ‘Hillclimber’ en is er aan gewend om met een gangetje van zo’n 250 km per uur een berg op te rijden. “Met een vol veld tegelijk op een bocht afgaan is een ongelofelijke adrenalinekick.”

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Chris Schotanus

480_pits_25sep11-003

Renzo Napione nam zo’n 25 jaar geleden voor het eerst plaats achter het stuur. Zoals de meesten begon hij zijn carrière in de karts, maar na deze periode waarin hij kennismaakte met racen maakte hij al snel een forse carrière move: Hij stapte over in een Formule 3000 om zo snel mogelijk tegen een berg op te rijden.

480_actie_278

Europees kampioenschap
Na een voorzichtig begin waarin hij zich het ‘Hillclimbing’ eigen maakte op trajecten in zijn thuisland Italië, stapte hij vervolgens over naar het Europese podium, waar hij in landen als Frankrijk, Duitsland, Slowakije, Kroatië, Tsjechië, Spanje en Portugal uitkwam in het Europees Kampioenschap.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet