GT

Sport Kort: Kampioenen Blancpain Super Trofeo, GT Open en F3 Open bekend

Oktober is de kampioenenmaand. Ook in de Lamborghini Blancpain Super Trofeo, GT Open en F3 Open zijn de nieuwe titelhouders nu bekend.

Tekst: Marc Kok

Lamborghini Blancpain Super Trofeo
De Zwitser Cédric Leimer is de Pro-Am kampioen geworden in de Lamborghini Blancpain Super Trofeo. Hij wist zijn titelconcurrenten Matteo Zucchi en Gerhard Tweraser te verschalken door in het slotweekeinde op Hockenheim een zege en twee tweede plaatsen te boeken. Autocarrozzeria Imperiale S.R.L. pakte het teamkampioenschap.

peter_kox_lambo_super_trofeo

In het klassement voor professionele coureurs eindigde Peter Kox (zie foto) als 2de. Kox, die op het Duitse raceasfalt de poleposition veroverde, eindigde met zijn racepartner Nico Pronk als 3de in de eerste weekendheat. In de tweede heat viel het Nederlandse duo uit, om het seizoen vervolgens met een 9de stek te finishen. In de Super Trofeo wordt geracet met een lichtgewicht versie van de Lambo Gallardo LP 570-4. De 570 staat voor het aantal paardenkrachten, de 4 voor het feit dat het een ‘four-wheel driver’ is.

GT Open
De Fransman Soheil Ayari is in Barcelona kampioen geworden in de GT Open. In de klasse waar dit seizoen liefst 56 coureurs aan deelnamen, wist hij de Italianen Andrea Montermini, Emauele Moncini en Marco Frezza voor te blijven. In de slotraces op Montmelo waren de Ferrari’s superieur aan de andere merken. Ayari, die op het Spaanse asfalt reed met Joël Camathias, won de eerste race. In de tweede heat pakte hij plek 4, hetgeen ruim voldoende was voor de titel. Peter Kox kwam in Barcelona met zijn racepartner Eugenio Amos tot de plaatsen 7 en 12.

F3 Open
In Barcelona werd ook het Europese F3 Open kampioenschap beslist. Hoewel David Fumanelli de laatste race won, greep Alex Fontana de titel.

podium_f3_open

Fumanelli kwam nog aardig dichtbij op de ranglijst, maar zag dat zijn rivaal op de meet met 123 om 115 punten het kampioenschap pakte.

Hieronder zijn beelden te zien van de laatste seizoensheat.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet