Formido Swift Cup

Swift Cup: Team Bleekemolen zoekt racetalent voor Swift Cup 2012

480_kool_2_4436

Na vijf bijzonder succesvolle seizoenen, begint de Formido Swift Cup in 2012 aan een nieuw avontuur. Met de inzet van de nagelnieuwe Swift Sport, staat Team Bleekemolen klaar om racetalenten succesvol te begeleiden bij hun intrede in de autosport. "Iedereen is bij ons welkom’’, zegt teambaas Michael Bleekemolen.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Fast Company

Team Bleekemolen was er vanaf het allereerste Swift Cup-uur bij. In 2007 was de renstal met de deelname van Laura Kool, Cees van Oord, Bart van Raamsdonk, Hans Bos en Björn Cornelissen direct uitstekend vertegenwoordigd.

Succes
Door de jaren heen wist Team Bleekemolen, dat altijd in elke klasse voor een hoge klassering gaat, het nodige succes te boeken. Vooral Hans Bos (3de in eindklassement 2008, zie archieffoto beneden), Niels Kool (vice-kampioen 2010, zie foto boven) en Dennis van de Laar (3de in 2010 en tevens beste rookie) veroverden vele Swift-zeges met de Bleekemolen-Suzuki.

Nieuw racebloed
"We hopen in 2012 weer nieuwe rijders naar succes in de Formido Swift Cup te loodsen’’, geeft Michael Bleekemolen aan. "We zijn inderdaad al weer benaderd door diverse coureurs. Maar er is zeker nog ruimte voor extra rijders.’’

hans_bos16

Leuke klasse
Michael Bleekemolen noemt de racende Suzuki een erg leuke auto voor piloten die geen of weinig autosportervaring hebben. "Met rondetijden op Zandvoort van zo'n 2 minuut 7 heb je een prima beginnerswagen’’, geeft de voormalig Formule 1-coureur aan. "De Swifts leveren altijd leuke en spannende races op. Bovendien heeft de afgelopen vijf jaar bewezen dat je er uitstekend in kunt leren racen. Heel veel jongens groeien na de Formido Swift Cup succesvol door naar een andere klasse. Bij ons zijn in het verleden bijvoorbeeld Hans Bos en Alexander Keijzers met succes doorgestroomd naar de Clio’s. Dat traject van beginnende naar gevorderde coureur, bieden wij de nieuwe generatie rijders graag aan.’’

Interesse?
Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend contact opnemen met Team Bleekemolen. Stuur een email naar info@bleekemolen.com

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet