Clio Cup

Clio Cup: Max Braams maakt stappen

480_max_braams_beker_1113

Max Braams was dit jaar één van die jonge revelaties in de Dutch Renault Clio Cup. Nauwelijks 18 jaar oud brak Braams in zijn tweede Clio Cup-seizoen met twee overall overwinningen en vier zeges in de Olympia Cup definitief door. Een vijfde plaats in het kampioenschap op slechts twaalf punten van de nummer twee en de runner-up positie in de Olympia Cup waren de fraaie beloning voor zijn gedurfde en aanvallende rijstijl.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Co van der Gragt en Klaas Norg

480_actie_5302

Na één seizoen in de Formido Swift Cup maakte Max Braams in 2010 de overstap naar de Dutch Renault Clio Cup. In zijn debuutjaar was één derde plaats zijn hoogste klassering terwijl hij in het algemeen klassement de tiende plek bezette. In de winter bleek Braams grote stappen te hebben gemaakt want tijdens de Paasraces mocht de Olympia Cup-rijder met een overall overwinning op de hoogste trede van het podium plaatsnemen, iets dat de Equipe Verschuur-protegé later in het seizoen tijdens de Trophy of the Dunes nog een keer wist te herhalen. “In één keer zat ik erbij en dat was natuurlijk super leuk.

480_met_2_dames_6297

Ik had samen met Sheila Verschuur in een Clio aan het Winter Endurance Kampioenschap meegedaan waarbij we tussen al die dikke auto’s ook nog de titel pakten. Heel gaaf. Ik heb toen onder sterk wisselende omstandigheden moeten rijden, ontzettend veel ervaring opgedaan en de auto goed leren kennen. Daar heb ik ten opzichte van de concurrentie zeker in het begin van het seizoen profijt van gehad. In een Clio ga je pas hard als je er veel in rijdt. Daarnaast heb ik heel veel aan de begeleiding van Frans Verschuur en Duncan Huisman”, verklaart Braams zijn sterke seizoensstart.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet