Formido Swift Cup

Swift Cup: Kampioen Bart van Os: van verlegen jongen naar échte winnaar

480_juichen_6975

‘Coronel Racing makes champions’. Met deze fraaie tekst op zijn kampioensshirt, heeft Bart van Os de titel in de Formido Swift Cup veroverd. "Vorig jaar in mijn rookieseizoen heb ik samen met Tim en Tom Coronel gezaaid. Dit jaar hebben we prachtig geoogst’’, aldus de dolblije kampioen, nadat hij tijdens de Formido Finaleraces op Zandvoort de buit had binnengehaald.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus, Co van der Gragt, Klaas Norg en Bart Buijs

480_schouders_7353

Met drie zeges, zes tweede plaatsen en een derde stek, stond Bart van Os in 2011 liefst tien keer op het Suzuki-ereschavot. Daarmee geeft de 19-jarige inwoner van IJsselstein aan dat hij continu in de top heeft meegestreden en de terechte opvolger is van uittredend titelhouder Niels Langeveld.

480_achter_5934

Kampioen in de grindbak
Van Os maakte dit seizoen nauwelijks fouten. Hij hield zijn Suzuki keurig op de baan en haalde 13 van de 14 wedstrijden de finish. Alleen tijdens de eerste Finalerace, nota bene op het moment dat hij officieel de titel greep, kwam hij niet aan de meet. Maar dat was omdat een andere coureur hem van de baan knalde. "Stond ik daar als kampioen in de grindbak’’, baalde Van Os, die echter later in de tweede finaleheat met een strakke tweede plaats op het podium zijn feestje kon vieren. "Dat was een mooie goedmaker!’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet