V8 Supercars

V8 Supercars: Sebastien Bourdais wint Dan Wheldon Memorial Trophy in Surfer’s Paradise (lang)

De Fransman Sebastien Bourdais heeft in Surfer’s Paradise als beste internationale coureur de ""Dan Wheldon Memorial Trophy" gewonnen. Van alle buitenlandse deelnemers aan het evenement behaalde de Fransman in beide 300 km races samen met Jamie Whincup een eerste en een tweede plek. De Memorial Trophy werd afgelopen week door de organisatie van Surfer's Paradise ingesteld. Dan Wheldon zou afgelopen weekend voor het Toll Holden Racing Team samen met James Courtney uitkomen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Holden, BAM Media

2011_bourdais_dan_wheldon
Bourdais was de beste Buitenlandse deelnemer in Surfer's Paradise. Daarvoor mocht hij
de Dan Wheldon Memorial Trophy in ontvangst nemen. De Fransman had het er moeilijk
mee.
Sebastien Bourdais wint Dan Wheldon Memorial Trophy
Met een eerste en een tweede plek op Surfer’s Paradise was Sebastien Bourdais de beste buitenlandse deelnemer en mocht als eerste de “Dan Wheldon Memorial Trophy” in ontvangst nemen. De vorige week in Las Vegas verongelukte Indycar-coureur stond afgelopen weekend oorspronkelijk ingeschreven bij het Toll Holden Racing Team. Wegens het overlijden van Dan Wheldon zagen Tony Kanaan en Will Power van deelname van het evenement af.

In de eerste wedstrijd op zaterdag namen alle 28 internationale coureurs de start voor hun rekening. Sebastien Bourdais pushte direct vanaf het begin en ontving van Whincup alle lof. Whincup: “De laatste drie, vier wedstrijden waren erg zwaar omdat ik de leiding in het kampioenschap verloor. Ik stond op 100 punten achterstand op mijn teamgenoot Lowndes, het voelde als driehonderd punten.” Zijn teamgenoot en leider in het kampioenschap, Craig Lowndes viel met technische problemen uit. Whincup: “We houden er niet van om een Team Vodafone auto in de pits te zien. Maar zo vallen de kaarten nu eenmaal. Onze auto was snel en fantastisch. Wij waren de gehele wedstrijd snel. Sebastien verrichtte uitstekend werk door direct bij de start het tempo te bepalen.”

2011_team_vodafone
Bourdais en Jamie Whincup zijn weer een surfplank rijker!

Sebastien Bourdais: “Je bent blij als je wint, maar het was een fantastische dag en ik heb ervan genoten. Ik ben blij voor Jamie want ik weet wat het betekent om een kampioenschap te verliezen als je er niets aan kunt doen. Maar dit is wel de moeilijkste beker die ik ooit in ontvangst heb moeten nemen.”In de tweede wedstrijd eindigde Bourdais samen met Whincup als tweede. Daarmee was de Fransman de beste internationale deelnemer en mocht als eerste de Dan Wheldon Memorial Trophy in ontvangst nemen. Bovendien incasseerde Bourdais nog eens een cheque van 15.000 Australische dollars. Achter de zegevierende Triple Eight Team Vodafone Holden eindigde de FPR Ford Falcons van de combinaties Davison/Salo en Winterbottom/Richard Lyons als derde.

2011_naam_wheldon
Bij het Toll Holden Racing Team bleef de naam
van Wheldon gedurende het gehele weekend op
de auto.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet