IndyCar

Indycar: Indycarwereld neemt op indrukwekkende wijze afscheid van Dan Wheldon

De Indycarwereld heeft afgelopen weekend afscheid genomen van Dan Wheldon. Vrijwel alle collega’s uit de Indycarwereld waren afgelopen zaterdag bij de teraardebestelling in de “First Presbyterian Church” in St. Petersburg aanwezig.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Indycar

wheldon_herdenking_indy


Indycarwereld neemt afscheid van Dan Wheldon
Ruim 1.200 aanwezigen woonden de rouwdienst voor de in Las Vegas verongelukte Brit bij. Wyonna Judd bracht twee emotionele songs ten gehore. Oud teamgenoot Scott Dixon las een emotionele brief van Wheldon’s zus Holy voor. “Mijn broer was bijzonder, hij was geboren om te racen. Dan zonder racen was zoiets als thee zonder melk en Dan hield erg van thee.”

Dan’s manager Dan Sussmann las een brief voor hoe Wheldon en zijn vrouw elkaar in 2003 elkaar ontmoetten, waarin Susie vroeg wat zijn “back-up” plan was indien hij niet in de racerij zou slagen. “Ik heb er geen”, was zijn antwoord.

In Indianapolis werd de overleden coureur afgelopen zondag in Conseco Fieldhouse herdacht. Ruim 3.000 mensen waren bij deze herdenking aanwezig, onder wie zijn oud-teamgenoten Dario Franchitti, Tony Kanaan en Bryan Herta.Indianapolis Motor Speedway Directeur Jeff Belskus las voor hoe Wheldon na zijn tweede Indy 500-overwinning niet alleen de bakstenen op de Speedway kuste maar er op ging liggen “omdat hij zo dicht bij de geschiedenis van de 100-jarige baan wilde zijn.”

Ook was er een eerbetoon aan MotoGP coureur Marco Simoncelli die dit weekend in Maleisië verongelukte.

wheldon_kleurenschema
De nieuwe Dallara was speciaal in de Britse kleuren gespoten en zal naar Dan Wheldon vernoemd worden.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet