Supercar Challenge

DSC: Dave Basu wint laatste race, Sijthoff kampioen GT-Divisie

57d77fd2b062a8bc621129cea541a29a1

De kampioen in de GT-divisie van de Dutch Supercar Challenge is bekend. Diederik Sijthoff pakte in de laatste race van de DSC op het TT-Circuit van Assen een derde plaats, terwijl naaste concurrent Roger Grouwels met technische problemen zijn race voortijdig moest staken. Sijthoff had voor de start van de race al een voorsprong van negen punten waardoor zijn kampioenschap na het uitvallen van Grouwels zeker was. Dave Basu won de race in Assen, voor routinier Cor Euser. In de Supersport I-divisie pakte Bert van der Zweerde zijn tweede overwinning van het weekend, voor Ardi van der Hoek en Robert de Graaff in de V8Star en het duo Ertan/Wijnen in de Porsche 997 GT3.

Tekst en foto's: DSC

111023_basu1

Leider in het kampioenschap Diederik Sijthoff had bij de start van de race meteen het mes tussen zijn tanden zitten. Milko Tas kon in de eerste bocht zijn pole position behouden, maar gaandeweg de eerste ronde begon Sijthoff met zijn Viper meteen aan te dringen. Het duurde dan ook niet lang voordat Sijthoff voorbij was aan de Mosler van Tas. De Mosler-coureur viel in de beginfase ook verder terug, want Dave Basu, Rick Abresch, Roger Grouwels en Cor Euser schoten in de eerste ronden aan Tas voorbij.

Cor Euser reed een sterke race. Na een problematische zaterdag was de Marcos-coureur op de vijftiende positie van start gegaan maar voor de pitstops kwam de ervaren coureur al door op de derde positie. Euser was hierbij onder andere voorbij gegaan aan Roger Grouwels, die er in de eerste ronden niet in slaagde om de Corvette van Rick Abresch te verschalken.

111023_sijthoff1

De pitstops gooiden het veld in de GT-divisie enigszins door elkaar. Koploper Diederik Sijthoff had tot een de pitstops een voorsprong van een tiental seconden opgebouwd ten opzichte van achtervolger Dave Basu, en verloor dan ook tijdens de pitstops de koppositie omdat hij maar liefst vijftig extra resultaatseconden had. Sijthoff viel hiermee terug tot de vierde positie, achter koploper Basu, Cor Euser en Peter Versluis. Ook Versluis had een goed eerste deel van de race, want hij was met zijn spectaculaire Ferrari 458 GT2 gestart op de allerlaatste positie.

Versluis kon die derde positie niet vasthouden, want Sijthoff kon na de pitstops al snel de derde positie weer overnemen. Niet veel later moest Versluis door technische problemen de strijd staken en moest hij zijn auto in de pitstraat parkeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet