Supercar Challenge

DSC: Gebroeders Monster en Aart Bosman bekronen kampioenschap met overwinning in laatste race

22933adbd2ea7dbb7da52b5b499930b11

De gebroeders Monster en Aart Bosman hebben hun seizoen in stijl afgesloten. De twee equipes, die tijdens de zaterdagrace van de Dutch Supercar Challenge beiden het kampioenschap in hun divisies binnenhaalden, pakten in de laatste race van het seizoen beiden een overwinning. In de Supersport II-divisie ging de tweede plaats naar André de Vries en Peter Claassen, en de derde plaats ging naar Pieter van Soelen. In de Sport-divisie completeerden het duo Van den Bos/Van der Zweerde en de gebroeders Van Vliet het podium. Aart Bosman pakte met zijn overwinning na het kampioenschap in de Sport-divisie bovendien het overall-kampioenschap van de Dutch Supercar Challenge, door de meeste punten van iedereen te scoren.

Tekst en foto's: DSC

111023_soelen1

De start van de race verliep niet voor iedereen vlekkeloos. Dick van der Donk, die in de zaterdagrace nog knap derde werd, kreeg bij het doven van de lichten technische problemen met zijn BRL en kon zijn bolide meteen aan het einde van de pitstraat parkeren. Pieter van Soelen had ondertussen wel een goede start, en zag bovendien dat Peter Claassen op de tweede positie kon aanhaken. Ferry Monster kon op de derde positie aansluiten.

Om de vierde positie was het daarna spannend. Daan Meijer voerde een groepje met Ronald van Loon en Koen Bogaerts aan maar moest toestaan dat Bogaerts, die snel onderweg was, in de derde ronde de vierde positie kon overnemen. Vlak daarna kreeg Meijer met zijn Porsche bovendien technische problemen. Meijer kon nog wel de pitstraat bereiken, reed daarna ook weer verder, maar moest een halve ronde later toch zijn Porsche in het gras parkeren.
Ronald van Loon was hierdoor op een goede vijfde positie terecht gekomen, maar ook hem bleven technische problemen niet bespaard waardoor hij al voortijdig de pitstraat op moest zoeken en een goede klassering in rook op zag gaan.

Aan de kop van het veld had Pieter van Soelen ondertussen een voorsprong van ruim tien seconden op Peter Claassen opgebouwd. Claassen stond bovendien onder druk van Ferry Monster en kon niet voorkomen dat Monster de BMW van Claassen in de negende ronde in kon halen.

111023_claassen1

Bij de pitstops viel Pieter van Soelen daarna ver terug. Door zijn goede resultaten in de laatste races had hij in totaal maar liefst zestig extra resultaatseconden waardoor hij terugviel tot de vijfde positie, achter Nick Aerts. Van Soelen pakte echter al snel de vierde plaats van Nick Aerts weer over.

Robin Monster was door de strafseconden op de eerste positie komen te liggen met vlak daarachter André de Vries, die het stuur van de Papstar BMW van Peter Claassen had overgenomen. De Vries kon echter niet aanvallen bij Robin Monster, omdat hij naar eigen zeggen zijn tweede versnelling miste.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet