Formule 3

F3: Merhi blijft winnen

Dat hij begin deze maand in Valencia al voortijdig de titel in de Formule 3 Euro Serie veiligstelde, weerhoudt Roberto Merhi er geenszins van, zijn overwinningsreeks voort te zetten. Op het circuit van Hockenheim won de coureur van het Prema Powerteam de eerste race van het negende en laatste raceweekeinde van het seizoen. Hij startte vanaf pole en leidde van start tot finish op weg naar zijn tiende overwinning van dit jaar. Achter hem eindigde Masters-winnaar Felix Rosenqvist als tweede, de Belg Laurens Vanthoor completeerde als derde het podium.

Tekst: René de Boer
Foto's Willem J. Staat

2011_race_f3
Felicitaties voor Roberto Merhi na zijn tiende overwinning op Hockenheim
Carlos Sainz jr., die als kampioen in de Northern European Cup Formule Renault 2.0 dit weekeinde zijn debuut in de Formule 3 Euro Serie beleeft, had als derde in de startopstelling een prima uitgangspositie, maar reed al aan het eind van de eerste ronde de pits in. Hij klaagde over problemen met de ophanging van het linker achterwiel, maar het team kon niets ernstigs vaststellen. Ook een tweede pitstop, later in de race, bracht geen soelaas.

2011_nigel_melker_hockenheim
Zesde plek voor Nigel Melker op Hockenheim


Merhi, die ditmaal uitstekend startte, nadat hij het aangrijppunt van de koppeling wat hoger had laten zetten, reed ondertussen een probleemloze race. Rosenqvist, die zich na een slechte start relatief vlot wist te herstellen, kwam weliswaar dichtbij, maar vormde geen serieuze bedreiging, omdat hij vanuit de slipstream geen aanval kon openen. Zo reed de Spanjaard zijn tiende zege van het seizoen naar huis, terwijl Rosenqvist voor de zesde keer dit jaar genoegen moest nemen met de tweede plaats. Laurens Vanthoor moest het in de volledige race zonder zesde versnelling doen, waardoor hij in de eerste ronde al de net gewonnen tweede plaats alweer kwijtraakte aan Rosenqvist, maar eindigde niettemin op het podium. Nigel Melker had de hele race zijn handen eraan vol om Daniel Juncadella achter zich te houden, maar slaagde daarin goed en eindigde zo als zesde.

2011_duel_hockenheim
Weinig auto's maar veel strijd op Hockenheim

Uitslag:
1. Roberto Merhi (Spa), Dallara F308-Mercedes, 25 r. in 39:19,119 (gem. 174,497 km/u)
2. Felix Rosenqvist (Zwe), Dallara F308-Mercedes, op 0,976
3. Laurens Vanthoor (Bel), Dallara F09-Volkswagen, op 7,828
4. Marco Wittmann (Dui), Dallara F308-Volkswagen, op 8,571
5. Daniel Abt (Dui), Dallara F308-Volkswagen, op 21,532
6. Nigel Melker (Ned), Dallara F308-Mercedes, op 22,003
7. Daniel Juncadella (Spa), Dallara F309-Mercedes op 23,134
8. Carlos Munoz (Col), Dallara F308-Volkswagen, op 30,530

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet