Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercar Challenge klaar voor grote finale op TT-Circuit Assen

110806_grouwels_gt1

Na races in Engeland, Duitsland en Belgie keert de Dutch Supercar Challenge voor zijn seizoensfinale weer terug in Nederland. TT-Circuit Assen is het decor voor de grote ontknoping van 2011. Wie worden de nieuwe kampioenen van de DSC? Dat zal dit weekend blijken tijdens de Dunlop Finaleraces, waar naast de Dutch Supercar Challenge ook andere aansprekende klassen in actie komen.

Tekst en foto’s: PR

Sijthoff vs. Grouwels / Viper vs. Corvette
De GT-divisie van de Dutch Supercar Challenge is dit seizoen uitermate spannend. Voorafgaand aan het eerste raceweekend op Hockenheim hadden zich al verschillende teams ingeschreven met nieuwe, schitterende bolides en daarnaast waren er ook een paar nieuwe gezichten in deze klasse te bewonderen. Eén van die gezichten was Diederik Sijthoff, die promoveerde vanuit de Supersport II-divisie. In de GT-divisie stapte Sijthoff in bij Speedtec Motorsport, het team met de bekende ETEC-Viper. Sijthoff liet eigenlijk al vanaf de eerste race zien dat hij met deze auto goed overweg kan gaan. Het leverde hem gaandeweg het seizoen dan ook al in totaal 232 punten op. Achter Sijthoff staat routinier Roger Grouwels (zie foto boven) met slechts vier punten achterstand tweede in het kampioenschap. In 2010 schafte zijn team een heuse Corvette C5.R GT1 aan, en dat heeft hen geen windeieren gelegd. Acht keer dit seizoen eindigde Grouwels namelijk al op het podium. Ook Cor Euser maakt nog kans op het kampioenschap, maar zijn achterstand op koploper Sijthoff bedraagt 28 punten.

480_media_aandacht2
Racesensatie Beitske Visser met circuitspeaker Arthur Dekker.

Beitske Visser weer present
De DSC kent in de GT-divisie komend weekend bovendien een paar opmerkelijke inschrijvingen. Zo is Peter Versluis present met zijn gloednieuwe Ferrari 458 GT2 en komt het 16-jarige talent Beitske Visser, die met de Gamma Racing Day op spectaculaire wijze in haar debuutrace meteen de overwinning pakte, tijdens de zaterdagrace in actie met de Praga R4s. Ook Danny Werkman keert terug in de klasse. Hij komt in actie met de Porsche 997 RSR van Mad and Daring. Carworld Motorsport komt tot slot naast hun Mosler MT900 met nog een tweede GT-bolide naar Assen. Vorige week heeft het team namelijk een zeer snelle Corvette C5.R GT1 aangeschaft, die met Pieter Dubois achter het stuur op Assen zijn vuurdoop krijgt. Andere exoten in deze divisies zijn de Corvette C6.R GT1’s van Rick Abresch en Dave Basu, de Ferrari 430 GT2 van Jan Versluis en de Audi R8 LMS GT3 van Ardi van der Hoek en Robert de Graaff.

Pakt Bert van der Zweerde alsnog tweede plaats?
In het kielzog van de GT-divisie rijdt de Supersport I-divisie, de enige divisie waar het kampioenschap al wel is beslist maar waar de strijd om de overige ereplaatsen nog volledig open ligt. Wolf Nathan en Jaap van Lagen pakten namelijk drie weken op Spa-Francorchamps de titel van deze divisie. Lang ging de strijd tussen het duo Van Lagen /Nathan en Bert van der Zweerde, maar laatstgenoemde kende in de laatste races teveel technische problemen waardoor kostbare punten verloren gingen. Van der Zweerde verloor zelfs zoveel punten dat Jacky van der Ende met zijn BRL V6 nu tweede staat in het kampioenschap. Van der Zweerde kennende gaat hij er op zijn thuiscircuit Assen alles aan doen om dit weer recht te zetten.

110625_carlo1

Achter Van der Zweerde zijn er op zijn beurt ook nog kapers op de kust voor de derde plaats die Van der Zweerde momenteel in handen heeft. Zo ligt Carlo Kuijer op de loer met zijn Divitec SF11 (zie foto), een opmerkelijke bolide die eerder dit jaar al bewees op Assen zeer snel te zijn. Ook het duo Ertan/Wijnen en Nelson van der Pol maken nog kans op die derde plaats in het kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet