DNRT

DNRT: Eindstand Total Mazda MaX5 Cup beslist tijdens zonovergoten Finaleraces Zandvoort


480_schade_2442

Dat kampioenschap eindigde na afloop van de twee races op Zandvoort zoals bekend in het voordeel van Eric Sliphost, de nieuwe kampioen met totaal 518 punten, Schilders werd met 481 punten tweede en Lüttgens haalde 434 punten dit seizoen, 11 meer dan Van Beem. David Koh (Tenuki Racing) reed een sterk seizoen en eindigde als vijfde met 358 punten. De drie plaatsen daarachter werden bezet door ‘rookies’, alle drie nieuwe rijders dit seizoen, met achtereenvolgens Jan van Deelen (Van Deelen Autosport), Bart Wubben (B-Racing) en de nog jonge Miranda van Middendorp (Tech Racing), die tussen het geweld van de mannen een knappe 8e plaats in het kampioenschap behaalde.

480_strijd_mazda_5010

Bij de teams wist Mazda Motor Nederland de meeste punten te vergaren met gedurende het seizoen verschillende gastrijders. Tijdens de Formido Finaleraces werden er bovendien extra veel punten gehaald door gastrijders vader en zoon Bleekemolen.

480_jeroen_bleekemolen_4882

Jeroen Bleekemolen zette de rode MaX5 van team MMNL tijdens de kwalificatie al op een zeer sterke 7e plaats en wist vervolgens met verbluffende acties de derde plek op de eindstreep binnen te halen. Zijn vader had er in de zondagrace iets meer moeite mee maar finishte toch nog als 8e. In de stand van het kampioenschap eindige Team MMNL daarmee als eerste met 362 punten, slechts één meer dan Smurfracing.nl van Dick van Rij en René Smeenk. Derde werd Hoogwerf Motorsport van de gebroeders Mick en Yardy Hoogwerf met 328 punten.

480_strijd_4849

De Total Mazda MaX5 Cup kent nog één racedag, waarvan de punten echter niet meer meetellen voor het kampioenschap. Op 29 oktober wordt er nog één keer geracet op Zandvoort en daarna is het tijd voor het nodige winteronderhoud.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet