Toerwagen Diesel Cup

TDC: Rob Severs wint laatste wedstrijd Toerwagen Diesel Cup

20111016b_tdc

Een mogelijke podiumplaats liep hij tijdens de eerste race van de Toerwagen Diesel Cup mis vanwege een tijdstraf, maar in de laatste wedstrijd van de Formido Finaleraces nam Rob Severs revanche. Voor 18.000 toeschouwers pakte hij op Circuit Park Zandvoort zijn eerste overwinning. Marcel van Rijswick en Claude L’Ortye (BMW 120d) behaalden met de tweede positie hun allereerste podiumplaats. Frank en Renate Wilschut (BMW 120d) werden als derde geklasseerd. Hoewel de Toerwagen Diesel Cup na vier succesvolle seizoenen ophoudt te bestaan, kunnen de deelnemers met hun auto volgend jaar deelnemen aan de nieuw opgerichte raceklasse DPP Enduro.

Tekst: PR
Foto's: PR en Bart Buijs

Na de overwinning van zaterdag wilde Ronald Morien (Volkswagen Golf 5) graag met een dubbelzege afsluiten. Hij ging dan ook voortvarend van start door als eerste de Tarzanbocht in te duiken. Daarachter vochten kampioen Jeroen Dik (eveneens Volkswagen Golf 5) en Henry Zumbrink (BMW 123d) voor plaats twee en dat ging niet zonder slag of stoot. Na een touché hielden beide rijders controle over hun bolide, waarna Dik de aanval op Morien opende. Lang duurde het gevecht voor de koppositie niet, want de race van Morien eindigde al snel met een enorme rookwolk. In de Arie Luyendijk-bocht begaf de turbo van de Volkswagen. Er lekte een grote hoeveelheid vloeistof op de baan waardoor de safety car de wedstrijd moest neutraliseren zodat er schoongemaakt kon worden.

dik_7121

Met nog een half uur te gaan werd het veld weer losgelaten en kwamen de eerste rijders binnen voor hun verplichte pitstop. Dik maakte samen met Maik Barten (BMW 123d Coupé) op het laatste moment zijn stop en sloot aan achter het tweetal Charles – Den Dekker (BMW 120d) en Severs. De leider deed al het mogelijke om zijn positie te behouden, maar in de S-bocht ging het mis. Marcel Nooren, die het stuur van Barten had overgenomen, deed een inhaalpoging en het kwam tot een touché tussen zijn auto en die van equipe Charles en Den Dekker. Nooren werd voor het incident bestraft met een drive through penalty, die hij vervolgens nooit inloste.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet