VLN

Div: Tweede achtereenvolgende VLN zege Luhr/Klasen. CEO’s Aston Martin en Toyota wisselen van bolide

De combinatie Lucas Luhr/Arno Klasen behaalde op de Nürburgring Nordschleife afgelopen weekend hun tweede achtereenvolgende VLN-zege. Vanwege meerdere crashes moest de wedstrijd na ruim 70 minuten enige tijd met Code Rood onderbroken worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Jan BrückeVLN/Aston Martin

vln-2011-10-15-028
Bij schitterend herfstweer op weg naar de tweede VLN zege binnen veertien dagen. De
combinatie Luhr/Klasen.

Tweede achtereenvolgende VLN zege Luhr/Klasen
De combinatie Lucas Luhr/Arno Klasen behaalde op de Nürburgring Nordschleife met de Manthey Porsche 911 GT3 RSR hun tweede achtereenvolgende VLN zege binnen veertien dagen. Op ruim 4.524 secs. eindigde de combinatie Chris Mamerow/Armin Hahne als tweede. De Mamerow SLS AMG Mercedes pakte met een tijd van 8.11.006 de pole. In het tweede wedstrijdgedeelte eindigden zij op 2.857 secs. achter de Manthey Porsche, maar omdat de tijden van de twee segmenten bij elkaar opgeteld werden bedroeg het verschil ruim 4.524 secs. Door problemen met de versnellingsbak kwalificeerde de Manthey Porsche van Luhr/Klasen zich als 21e. Lucas Luhr: “Alle lof voor het team van Olaf Manthey die in een recordtijd een versnellingsbak wist te wisselen. Vanuit een 21e startplek hebben wij gewonnen. Fantastisch. In de slotfase moest ik werkelijk alle registers opentrekken om Chris van het lijf te houden. De als tweede geklasseerde Chris Mamerow: “Met de gele vlaggen was het gewoon Russische roulette. Lucas heeft daarbij iets meer geluk gehad. Daarbij heb ik achterstand opgelopen.”

De Phoenix Audi R8 LMS van de combinatie Marc Basseng/Frank Stippler/Christopher Mies eindigde als vierde gevolgd door de BMW Alpina B6 GT3 van de combinatie Alex Margaritis/Dominik Schwager.

De titel in de VLN ging dit jaar naar de combinatie Carsten Knechtges, Manuel Metzger en Tim Scheerbarth met een door Black Falcon ingeschreven BMW Z4. In de kampioensschapsstand kan de concurrentie het verschil niet meer overbruggen.

vln-2011-10-15-039
Dit zijn nog eens sportieve autobazen! Kunnen waarschijnlijk velen een voorbeeld
aan nemen!

CEO’s Aston Martin en Toyota wisselden van merk
De beide CEO’s van Aston Martin en Toyota wisselden op de Nordschleife eenmaal van merk. Dr. Ulrich Bez van Aston Martin en Akio Toyoda traden in elkaar’s producten aan. Dr. Bez: “Omdat onze teams regelmatig een pitbox delen heb ik Akio Toyoda eens uitgenodigd om met een Aston Martin te rijden. Tot mijn grote vreugde nam hij de uitnodiging aan en ik kreeg een tegenuitnodiging om met de Lexus LFA aan te treden. Wij kennen elkaar sinds 2008 en sindsdien is er een hechte vriendschap ontstaan. Sommige bazen ontmoeten elkaar op de golfbaan. Wij racen gezamenlijk” De Lexus LFA eindigde als zevende in de SP8 klasse. De Aston Martin werd niet geklasseerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet