Formido Swift Cup

Swift Cup: Sven Snoeks beste in seizoensafsluiter, Kim van den Berg zwaait af met mooie P4

480_snoeks_wint_0905

De laatste heatwinnaar van het Formido Swift Cup-seizoen 2011 is Sven Snoeks. Hij hield na een fraai gevecht tijdens de Formido Finaleraces op Zandvoort de nieuwe kampioen Bart van Os (2de) en Jos Kiekens (3de) achter zich.


Tekst: Marc Kok
Foto's: Co van der Gragt en Bart buijsVoor de start van race 2 zijn, na de startravage van hedenmorgen, 15 bolides paraat. De YURT-bolides van Tim Hummel en Maurits Caransa zijn opgelapt, net als die van hun teammaatje Welsey Caransa.

480_hesse_startgrid_0815
Mike Hesse was wel op de startgrid te vinden, maar zonder zijn auto

De Suzuki’s van Mike Hesse, Hugo Charles en Edgar van der Ende zijn echter teveel beschadigd om in de laatste race ooit van de ‘oude’ Swift Sport mee te doen. Na vijf seizoenen (en in totaal 70 manches) gaan de Swift Cuppers vanaf 2012 racen met de nieuwe versie van het succesvolle (race)model.

480_snoeks_start_6861

Start
Bij de start van de 12 ronden tellende heat is polesitter Sven Snoeks als beste weg. De nieuwe Swift-kampioen Bart van Os pakt plek 2, terwijl Jos Kiekens een plekje wint en naar stek 3 pakt van Rademaker.

480_rademaker_dwars_0835

Laatstgenoemde gaat zelfs even dwars op de Hunzerug als Kim van den Berg opdoemt, waardoor Rademaker achter Marcel van de Maat terugvalt naar stek 6. Dat is in zijn strijd met Jos Kiekens om het predikaat ‘beste rookie van het jaar’ niet zo’n best begin voor Rademaker.

Gaatje
Bij de eerste doorkomst heeft de topdrie een gaatje geslagen met de achtervolgers, die met Van den Berg, Van de Maat, Rademaker en Peter Schreurs een mooi treintje van vier vormen. Schreurs, vanmorgen winnaar van de enorm hectische eerste Swift-heat, heeft er wederom zin in en pakt plek 6 af van Rademaker.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet