GT

FIA GT3: Leo/Castellacci pakt titel op Zandvoort, finalerace prooi voor Ide/Haase

480_kampioen_8442

Federico Leo en Francesco Castellacci zijn de nieuwe FIA GT3 kampioenen. Dankzij een 4de stek vanmiddag, tijdens de tweede GT3 race op Zandvoort, hengelden de Italianen de benodigde punten binnen. "We staan er zelf ook van te kijken. We hebben tot vorig jaar altijd formulewagens gereden. In ons eerste GT-jaar worden we meteen kampioen. Ongelooflijk!'', aldus Leo en Casellacci. De heat over 60 minuten werd een prooi voor Enzo Ide en Christopher Haase. "Het is pas mijn tweede jaar in de autosport en dan nu zo’n mooie overwinning’’, glom Ide na afloop, die met Haase de koppels Baumann / Bosi (2de) en Demoustier / Parisy (3de) naar de overige ereplaatsen verwees.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Bart Buijs, Erik van der Schaaff en Klaas Norg

480_start_571

Bij de rollende start van de race over 1 uur is het veld zonder kleerscheuren weg. De polesitter (de auto van Leonid Machitski en Stefan Rosina) komt meteen onder vuur. Ze vallen rap terug naar stek 3, achter de nieuwe koploper Christopher Haase en de runner-up Mike Parisy (die vanaf startplek 4 twee plaatsen heeft gewonnen).

480_splunt_zondag_6739

Paul van Splunteren, die gisteren de eerste race won, ziet zijn teamgenoot Maxime Soulet vanaf P18 beginnen en na de 1ste doorkomst als 17de doorkomen. Dat wordt lastig om vandaag weer een topresultaat te scoren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet