Formido Swift Cup

Swift Cup: Bart van Os kampioen, Peter Schreurs wint knotsgekke Formido Finalerace 1

480_vanos_5889

Met een idiote race met een spin in de opwarmronde, een flinke startcrash, Bart van Os die in de grindbak wordt geknald maar toch kampioen is én een knotsgekke finish, hebben de Suzuki’s Swifts voor een bijzonder opvallende start van de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort gezorgd. Peter Schreurs was uiteindelijk de lachende rijder, aangezien hij een zelf ook niet meer verwachte overwinning boekte. Zijn teammaatje Marcel van de Maat zorgde voor een 1-2 voor BS Racing, terwijl rookie Jeffrey Rademaker als nummer 3 naar het podium mocht.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Bart Buijs en Co van der Gragt480_emotie_startgrid_6041

Voordat de rijders gaan beginnen, nemen de 17 mannen en ene dame een minuut stilte in acht. Met dit saluut eren de rijders Sytze Douma, de onlangs overleden teambaas van Douma Autosport, die vijf jaar met zijn renstal - en o.a. dochter Sandra als coureur - veel succes heeft geboekt in de klasse.

Spin
In de opwarmronde gaat het al bijna mis voor Kim van den Berg. De enige dame in het veld heeft met haar koude banden op het hele koude asfalt vol ochtenddauw van Circuit Park Zandvoort zo weinig grip, dat ze in de rondte spint. De Harderwijkse kan wel door en nog voor de laatste coureur aansluiten. Daarom mag Van den Berg haar originele plek op de grid weer innemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet