NASCAR

NASCAR: Carl Edwards wint Nationwide Charlotte

Roush Fenway-coureur Carl Edwards behaalde op Charlotte zijn 8e Nationwide-overwinning dit seizoen. Hoewel de Ford-coureur in de beginfase van de wedstrijd contact met de muur maakte reed hij een schitterende wedstrijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2011carl-edwards-new-flip_charlotte
De traditionele koprol van Carl Edwards in Charlotte.


Schitterende wedstrijd Carl Edwards
Carl Edwards behaalde op Charlotte zijn 8e Nationwide-overwinning dit seizoen en de 37e uit zijn carrière. Gedurende de laatste vijf wedstrijdronden gaf Carl Edwards Kyle Busch geen schijn van kans. Daytona 500-winnaar Trevor Bayne en Elliott Sadler eindigden respectievelijk als derde en vierde. Sadler won bovendien nog de Nationwide Dash for Cash U$ 100.000 bonus en wist daarmee zijn achterstand in de kampioenschapsstand op Ricky Stenhouse Jr. behoorlijk te verkleinen.

Penske-coureur Brad Keselowski zag door een lekke band een goede klassering in rook opgaan en moest met een zesde plek genoegen nemen. De wedstrijd op Charlotte leek een kopie te worden van de wedstrijd in Kansas afgelopen week. Na een neutralisatie voor een crash van Ryan Truex wist Keselowski in de 136e ronde afstand te nemen van zijn achtervolgers. In de 160e ronde bedroeg de voorsprong van Keselowski op Kyle Busch 1.177 secs.

In de 171e wedstrijdronde vertraagde Keselowski aanmerkelijk. “Ik heb een lekke band” brulde Keselowski over de boordradio terwijl Kyle Busch net een aanrijding met de langzaam wordende Penske-coureur wist te vermijden. Zonder een ronde te verliezen zorgde Keselowski voor de vijfde neutralisatie. Daarna vochten de titelkandidaten Stenhouse Jr. en Sadler om de kop. Kyle Busch pakte in de 178e ronde de leiding, maar uiteindelijk was het Carl Edwards die in een fantastische eindsprint zijn 37e Nationwide-overwinning pakte.

Uitslag
1. Carl Edwards Ford 200 ronden
2. Kyle Busch Toyota 200 ronden
3. Trevor Bayne Ford 200 ronden
4. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
5. Brian Scott Toyota 200 ronden
6. Brad Keselowski Dodge 200 ronden
7. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
8. Paul Menard Chevrolet 200 ronden
9. Ricky Stenhouse Jr. Ford 200 ronden
10.Brian Vickers Chevrolet 200 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet