Belcar

Belcar Sprintcup: Xavier Maassen rijdt gastrace voor Racing for Maastricht Juniorteam

Formule Renault 2.0 coureur Xavier Maassen zal op 9 april als gastrijder voor het Racing for Maastricht Juniorteam de spits afbijten tijdens de eerste race om de Belcar Sprintcup op Spa-Francorchamps.

Tekst: Sander Dorsman

Het Racing for Maastricht Juniorteam bestaat geheel uit vervroegde schoolverlaters die via Racing for Maastricht proberen om binnen twee jaar een startbewijs voor het maatschappelijk leven te behalen. Het juniorteam van Racing for Maastricht prepareert hiertoe een Toyota Yaris bolide. De junioren zijn tijdens de races verantwoordelijk voor onderhoud, montage, banden, communicatie en brandstof rondom de race auto.

De 25-jarige Maassen zei onmiddellijk ja toen hem werd gevraagd om als gastrijder de allereerste race voor dit Juniorteam te rijden. Op deze wijze wil hij zijn betrokkenheid tonen voor de nieuwe manier van onderwijs. Tevens laat hij op deze manier Racing for Maastricht en haar partners weten, dat buiten de diverse instellingen en bedrijven, ook coureurs en teams dit speciale project voor kansarme jongeren een warm hart toedragen.

Het Racing for Maastricht Juniorteam wordt ondersteund door Trajekt, Woonpunt, Yonder, ROC Leeuwenborgh en subsidieverstrekker Startfoundation.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet