Formula Ford

Formule Ford: Nils Vestergaard promoveert cum laude in Motorsport engineering op Oxford

480_graduation_nv_1

Dutch Formula Ford-coureur Nils Vestergaard is niet alleen een goede rijder, ook in techniek blinkt de Deen uit. In september is Vestergaard als eerste Deen uit de geschiedenis cum laude geslaagd voor BEng in Motorsport Engineering op de Oxford Brookes University.

Tekst: Marco Antheunisse, foto's: PR en archief Fast Company

Natuurlijk een fantastische prestatie, maar het heeft voor de Dutch Formula Ford ook een keerzijde; Vestergaard vervolgt zijn opleiding op Oxford voor een Masters degree en zal hierdoor zijn racecarrière tijdelijk moeten onderbreken.

480_graduation_nv_2

“Ik heb de afgelopen tijd al gemerkt dat racen in combinatie met mijn studie niet goed samengaat”, vertelt de student Motorsport techniek. “Mijn prestaties waren niet echt goed en dat heeft alles te maken met het ontbreken van de focus op het racen. Mijn vader heeft de auto onder zijn hoede gehad en deze steeds naar het circuit gebracht en onderhouden, terwijl ik zelf vanuit Engeland overkwam om te racen. Maar in een competitie met sterke racers als dit seizoen in de Dutch Formula Ford kom je er op deze wijze niet aan te pas, dat heb ik wel gemerkt. Vandaar dat ik heb moeten besluiten om mij nu volledig op mijn studie te concentreren. Wanneer ik dat bereikt heb zal ik zeker kijken of het mogelijk is om een comeback te maken. Maar dat wil ik wel weer op het hoogste niveau kunnen meedoen”, besluit Vestergaard.

480_vestergaard_7542
De fraaie bolide van Vestergaard zien we komend seizoen helaas niet meer in actie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet