EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Technische tegenslag nekt Bas Schothorst in Barcelona

schothorst1

Bas Schothorst kijkt terug op een teleurstellend weekend in de Eurocup Mégane Trophy op Barcelona. De coureur van TDS Racing was bijzonder snel in de vrije trainingen en kwalificaties, maar had in beide races problemen met de benzinetoevoer waardoor een hoge eindklassering achterwege bleef.

Tekst en foto’s: PR

In de eerste race lag Bas Schothorst keurig aan de leiding totdat zijn wagen door problemen met de benzinetoevoer veel motorvermogen verloor. Hij moest hierdoor de strijd staken. In de afsluitende manche was de Nederlander eveneens snel onderweg voor een topklassering, totdat hetzelfde euvel hem parten speelde. De Amsterdammer eindigde de laatste race van het seizoen als achtste. Wel succes was er voor Wim Beelen in de Gentlemen Cup met een tweede plaats op zaterdag. Jeroen Schothorst eindigde op zondag als derde in deze klasse.

schothorst2

Strijd staken
In de aanloop naar de openingsrace op Circuit de Catalunya toonde Schothorst op zaterdagochtend al zijn potentie door tijdens de kwalificaties op een tweede plek te eindigen. Op zaterdagmiddag kwam Schothorst goed uit de startblokken en nam direct de leiding over van polesitter Stefan Comini. Echter na 6 ronden begon zijn wagen plotseling in te houden waardoor hij veel posities moest prijsgeven. Door deze problemen moest hij 4 ronden voor het einde de strijd staken.

Weer mankement
Het team verving daarna alle onderdelen van de benzinetoevoer en maakte zijn Renault Mégane weer raceklaar voor de tweede race op zondag. In de afsluitende heat kwam Schothorst wederom goed van zijn plaats en wist leider Comini in de openingsfase prima te volgen. Schothorst kwam halverwege de race naar binnen voor zijn verplichte pitstop. Nadat hij opnieuw het asfalt had gekozen, kwamen dezelfde problemen weer aan het licht. De McGregor-coureur moest noodgedwongen naar binnen om naar het euvel te kijken. Door het technisch mankement kwam Schothorst als achtste over de meet.

Veel aan de leiding
Bas Schothorst: “Het is een teleurstellend weekend voor me. Ik ging voor de tweede plaats in het kampioenschap, maar door technische tegenslagen in beide races ben ik uiteindelijk als derde geëindigd. Het was een seizoen vol met ups en downs. Het positieve is dat de snelheid in de vrije trainingen, kwalificaties en races goed is. Ik kwam tijdens de races veelvuldig aan de leiding, maar door technische problemen viel ik ver terug. Ik wil echter het team bedanken voor de goede samenwerking en niet te vergeten mijn trouwe sponsors.”

Uitslag race 1:
1. Stefano Comini, Oregon Team, 22 ronden, 43:08.590
2. Alvaro Barba, Equipe Verschuur, + 00.337s
3. Michele Faccin, Boutsen Energy Racing, + 04.566s
5. Wim Beelen, TDS Racing, + 12.990s
10. Jeroen Schothorst, TDS Racing, + 37.423s
Niet gefinisht: Bas Schothorst, TDS Racing, + 04 ronden

Uitslag race 2:
1. Stefano Comini, Oregon Team, 22 ronden, 42:49.247
2. Niccolo Nalio, Oregon Team, + 00.764s
3. David Dermont, TDS Racing, + 08.981s
8. Bas Schothorst, TDS Racing, + 35.807s
9. Jeroen Schothorst, TDS Racing, + 36.255s
Niet gefinisht: Wim Beelen, TDS Racing, + 21 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet