NASCAR

NASCAR: Jimmie Johnson na zege Kansas favoriet zesde NASCAR titel!

Hoewel Hendrick Motorsports-coureur Jimmie Johnson vrijwel het gehele seizoen onzichtbaar leek en het vrij lang zonder overwinningen moest stellen, is de vijfvoudige kampioen na zijn zege in Kansas dit jaar grote kanshebber voor een zesde titel!

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2011_jimmie_johnson_kansas_chase
Jimmie Johnson is terug titelkandidaat! Gaat hij voor een zesde NASCAR titel?

Johnson favoriet voor zesde titel!
Enkele weken geleden schreven verschillende media Jimmie Johnson nog af voor een zesde NASCAR-titel. Op Kansas gaf de vijfvoudige kampioen duidelijk een waarschuwing af. Van de 272 ronden tellende wedstrijd reed de vijfvoudige kampioen er maar liefst 197 op kop. Het is zijn meest dominante overwinning sinds Phoenix 2009. Toen reed Johnson 76% van de wedstrijdafstand op kop. Op Kansas was die 70%! Kansas was zijn tweede overwinning dit seizoen en de 55e in zijn carrière . In 74 Chase-wedstrijden behaalde Johnson maar liefst 20 overwinningen. In het begin van de Chase zakte Johnson na twee middelmatige wedstrijden zelf naar een tiende plek.

Jimmie Johnson: “Er zijn zeker drie of vier wedstrijden geweest die wij hadden kunnen winnen. Iedereen draagt dit op zijn schouders mee. Soms heb ik er een zooitje van gemaakt. Er waren pitlane-incidenten. Er ging nogal eens het één en ander fout. Veel tweede plaatsen hadden eigenlijk overwinningen moeten zijn!”

Is er een zesde titel in aantocht?
Jimmie Johnson:
“Op dit moment doen wij het goed. Ik weet het niet maar dit is wel een erg goede stap in de juiste richting. Maar met nog zes races te gaan kan er nog veel gebeuren! Ik wil nog niet al te enthousiast zijn. Wij moeten er gewoon voor gaan!”

Op Kansas moest Johnson voor zijn overwinning vechten. Zeker toen teamgenoot Jeff Gordon aan het eind van de dag zijn motor opblies. Direct bij de herstart in de 271e ronde ging Johnson vroeg op het gas, waardoor Kasey Kahne even iets teveel wielspin produceerde. Het voordeel dat Johnson hiermee behaalde bleek beslissend te zijn.

2011_gordon_blew_up_kansas_chase
Zware teleurstelling voor Jeff Gordon. Door een opgeblazen motor moest hij
veel punten inleveren en zakte naar een tiende plek in de Chase stand.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet