Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Wickens grijpt kampioenschap ondanks uitvalbeurt

De titelstrijd in de Formule Renault 3.5 is beslist in het voordeel van Robert Wickens. Tijdens de laatste race van het seizoen maakte zowel Wickens als Carlin teamgenoot Vergne nog aanspraak op de titel. Een touché tussen beiden, net na de start, zorgde echter voor een direct nulresultaat voor Wickens. Even leek het erop of Vergne zijn weg kon vervolgen, maar halverwege de race moest ook hij opgeven. Met een uitvalbeurt voor beide titelkandidaten was het Robert Wickens die uiteindelijk aan het langste eind trok en met de titel aan de haal gaat.

02111809_143_wickens_carlin

Met deze bizarre beslissing om het kampioenschap zou bijna de uitstekende prestatie van Albert Costa vergeten worden. De Spanjaard boekte eerder op de dag zijn allereerste pole position en kon deze in de race verzilveren door van start tot finish aan de leiding te rijden. Hiermee scoorde de EPIC coureur zijn eveneens eerste overwinning in de klasse voor 62.000 man thuispubliek.

Ook Daniël de Jong kende een prima dag. De Nederlander had een goede kwalificatie en mocht de race vanaf de elfde positie starten. In het gedrang na de start verloor De Jong enkele posities, welke hij later echter weer goed kon maken. Uiteindelijk kwam De Jong als 9e over de finish. Zijn beste seizoensresultaat, waarmee De Jong eveneens waardevolle punten binnenhaalde.

Met het winnen van het kampioenschap ontvangt Robert Wickens een testdag voor het Lotus Renault GP team tijdens de rookie test op Abu Dhabi.

Uitslag race 2 – Formule Renault 3.5
Barcelona – Zondag 9 oktober 2011
1. Albert Costa, 26 ronden in 45:50.549
2. Nick Yelloly, op 4.468
3. Brendon Hartley, op 15.889
4. Sergio Canamasas, op 17.538
5. Anton Nebylitskiy, op 20.309
9. Daniël de Jong, op 40.242
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet