Formule 3

Formule 3: Hannes van Asseldonk naar Macau Grand Prix met Hitech Racing

hannes_van_asseldonk

Hannes van Asseldonk beleeft eind dit jaar zijn vuurdoop tijdens de befaamde Macau Formule 3 Grand Prix. Op uitnodiging van de organisatie mag de 19-jarige Noord-Brabander zich van 17 tot en met 20 november meten met de 32 beste Formule 3 coureurs wereldwijd. Van Asseldonk, die dit jaar hoge ogen gooide tijdens zijn debuutseizoen in het Duitse Formule 3 kampioenschap en tijdens gastoptredens in de FIA F3 International Trophy en het Oostenrijkse F3 kampioenschap, komt op het kleine stadseiland ten zuiden van China in actie voor het Engelse Hitech Racing Team.

Tekst en foto: PR

Net als tijdens de voorgaande 57 edities, zijn ook dit jaar ’s werelds beste 32 Formule 3 coureurs uit de diverse landencompetities geselecteerd voor de prestigieuze wedstrijd door de straten van de dichtstbevolkte staat ter wereld welke gekenmerkt wordt door haar vele casino’s en torenhoge hotels. Niet voor niets wordt dit evenement in de autosportwereld dan ook gezien als een officieus wereldkampioenschap. Tot de voormalige winnaars behoren onder andere Formule 1 grootheden als Michael en Ralf Schumacher en David Coulthard. De winnaar van de afgelopen twee edities, Edoardo Mortara, maakt inmiddels faam in de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM).

Enige Hollander
Op basis van zijn prestaties dit jaar in de ATS Formel 3 Cup en zijn succesvolle gastoptreden in de FIA F3 International Trophy heeft Hannes van Asseldonk als enige Nederlander een uitnodiging voor deze prestigieuze Grand Prix afgedwongen. Naast het opdoen van ervaring beoogt de snelste inwoner van Boekel zich al dit jaar op het Guia circuit te laten zien.

Erg gemotiveerd
Hannes van Asseldonk: "Ik ben erg trots dat ik ben geselecteerd voor de Grand Prix van Macau. Daar heb ik het hele jaar hard voor gewerkt. Wat de GP van Monaco voor de Formule 1 is, is de Macau Grand Prix voor Formule 3 coureurs. In de smalle en bochtige straten loopt de topsnelheid op tot 260 kilometer per uur, wat absolute concentratie en toewijding vereist. Om me goed op deze enorme uitdaging voor te bereiden, zal ik met Hitech Racing eerst nog twee dagen gaan testen op Silverstone. Ook zal ik in de racesimulator van de TU Delft de nodige kilometers maken en de nodige videobeelden van de afgelopen jaren terugkijken. Hoewel ik besef dat dit een jaar van ‘zaaien’ wordt, ben ik erg gemotiveerd om zo goed mogelijk te presteren. De erelijst van de afgelopen jaren bevestigt immers dat een opvallende prestatie dit weekend niet onopgemerkt blijft!’’

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet