EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Bas Schothorst klaar voor seizoensfinale op Barcelona

basschothorstbcn

Aanstaand weekend vindt de zevende en tevens laatste ronde van de Eurocup Mégane Trophy plaats in Montmélo (Barcelona). Op het 4,655 kilometer lange Circuit de Catalunya wil Bas Schothorst de stijgende lijn doortrekken na zijn sterke optreden op het circuit van Paul Ricard. De McGregor-coureur pakte drie weken geleden op fraaie wijze de overwinning en eindigde in de laatste race keurig als tweede. Samen met Niccolo Nalio (161 punten) vecht Bas Schothorst (141 punten) voor de tweede plaats in het kampioenschap.

Tekst en foto: PR

Ook in de Gentlemen Cup worden de prijzen verdeeld. David Dermont (TDS Racing) kan de titel met 236 punten niet meer ontgaan, terwijl Wim Beelen (182 punten) zeker lijkt van de tweede plaats in het kampioenschap. De strijd om de derde plaats is nog steeds onbeslist. Teamgenoot Jeroen Schothorst (135 punten) vecht samen met Toni Forné (139 punten) en Jean-Charles Miginiac (130 punten) om de laatste ereplaats in deze klasse. De openingsrace van de Eurocup Mégane Trophy zal op zaterdagmiddag om 16:35 uur plaatsvinden. De tweede race op zondag begint om 11:25 uur.

Veel kilometers in de benen
Bas Schothorst: "Ik kijk erg uit naar de seizoensfinale van de Eurocup Mégane Trophy op het circuit van Barcelona. Enkele weken geleden hebben we daar deelgenomen aan de 24-uursrace van Barcelona dus ik heb reeds voldoende kilometers in de benen. Ik ga met veel zelfvertrouwen het weekend in en probeer een vervolg te geven aan de successen van de laatste races. Ik vecht samen met mijn directe concurrent Niccolo Nalio om de tweede plaats in het kampioenschap. Het verschil van 20 punten is overbrugbaar maar dan moet wel alles meezitten. Ik wil het seizoen met een goed resultaat afsluiten!’’

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet