Advertorials

Advertorial: PK’s spreken tijdens de Auto- en Motorsportdagen in Gorinchem

480_gorinchem_001.jpg

Liefhebbers van de auto- en motorsport en petrolheads voor wie een auto meer is dan alleen maar een vervoermiddel moeten 17 en 18 december 2011 in de agenda geblokkeerd houden. Dat weekend wordt in en rond de Evenementenhal Gorinchem de eerste editie van de Auto- en Motorsportdagen gehouden. Er wordt meteen groot uitgepakt, want niet alleen zijn de beste en mooiste vertegenwoordigers uit bijna alle takken van de auto- en motorsport in Gorinchem te bewonderen, ook is er een enorme outdoor race-arena waar spectaculaire demonstraties worden gegeven.

Auto- en motorsport, tuning en design
De Auto- en Motorsportdagen in de Evenementenhal Gorinchem brengen het mooiste en beste uit nagenoeg alle takken van de auto- en motorsport, tuning en design bij elkaar, maar hebben daarnaast ook nog van alles te bieden voor wat betreft toeleveranciers van de auto- en motorsport. Daarmee een breed scala aan exposanten die een raakvlak hebben met de sport en onze heilige koe.

480_drift

Race-arena
De Auto- en Motorsportdagen in Gorinchem zijn echter een alles behalve statisch gebeuren want op het buitenterrein van de Evenementenhal komt een race-arena waarin vele takken van de auto- en motorsport hun luidruchtige pk’s de vrije loop laten en in alle opzichten voor speltakel gaan zorgen. Ondanks dat men nog meer dan twee maanden zijn geduld moet bewaren voordat de deuren van de Evenementenhal openzwaaien is het programma nu al op z’n zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. In de komende periode zullen er nog vele verrassingen volgen.

480_tractorpulling

Kwaliteit voorop
Tijdens de Auto- en Motorsportdagen komen nagenoeg alle takken van de auto- en motorsport uitgebreid aan bod. Maar niet alleen kwantiteit telt, kwaliteit staat voorop. De autorensport wordt onder andere vertegenwoordigd door raceseries als het DNRT, de Dutch Supercar Challenge, de Legends Cup, de Saker Cup en ga zo maar door. Uit andere takken van de autosport zijn er voertuigen te bewonderen uit de Oval Racing, Speedway (F1 en F2 Stockcars, Hotrods) en Driftseries. De NTTO showt diverse fraaie truck- en tractorpullers terwijl natuurlijk ook de basis van de autosport, de karting ruim vertegenwoordigd is.

legends

Volop actie
Met onder andere de nodige trialmotoren is ook de motorsport in vele facetten aanwezig. Nog veel fraaier is echter dat al deze vertegenwoordigers uit zoveel takken van de auto- en motorsport ook nog in actie komen. Buiten de Evenementenhal verrijst een outdoor race-arena met daarin een 380 meter lange oval, een driftbaan en truck- en tractorpull strip. Ovalracers, Stockcars, circuitauto’s, truck- en tractorpullers en trialmotoren, allemaal zullen ze de pk’s in spectaculaire demonstraties laten spreken. Twee dagen lang is Gorinchem het middelpunt van auto- en motorsport minnend Nederland.

480_gorinchem_278

Vijftig beauty’s
Maar ook de liefhebbers van tuning, styling en design komen tijdens de Auto- en Motorsportdagen ruimschoots aan hun trekken. En ook hier staat kwaliteit voorop. Met vertegenwoordigers uit onder andere Italië en Duitsland verzamelt de topvijftig van mooiste Europese auto’s zich in Gorinchem. De vijftig beauty’s worden gepresenteerd in een stemmige lounge-achtige entourage. En over beauty’s gesproken, op zaterdagavond wordt de Miss Speed 2011 gekozen. Op diezelfde avond worden er in de design-lounge ook prijzen uitgereikt voor de mooiste auto’s van de show, worden er kampioenen gehuldigd en de rookie en het talent van 2011 gekozen. Ook op zaterdagavond dus volop show en actie.

Openingstijden
De Auto- en Motorsportdagen openen hun poorten om 10.00 uur waarbij het programma op zaterdag 17 december doorloopt tot 23.00 uur en op zondag 18 december tot 18.00 uur.

480_gorinchem_035

Meer info
De Evenementenhal Gorinchem is centraal gelegen en daarmee gemakkelijk te bereiken. Voor meer informatie over de Auto- en Motorsportdagen in Gorinchem:
www.evenementenhal.nl en www.auto-motorsportdagen.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet