Formule 1

Formule 1: Jenson Button nog jaren langer bij Mclaren

button

De fans van Jenson Button kunnen blijven genieten van hun idool. De Britse oud-wereldkampioen Formule 1 heeft zijn contract bij McLaren verlengd. Button heeft voor meerdere seizoenen bijgetekend. Om hoeveel jaar het exact gaat, is niet concreet genoemd.

Tekst: Marc Kok
Foto: Peter van Egmond

Button werd in 2009 wereldkampioen bij Brawn GP. Het seizoen daarop verkaste hij naar McLaren. Sindsdien won hij vier Grote Prijzen. Dit jaar racet Button sterk. De Brit staat in de titelstrijd achter de ongenaakbare Sebastian Vettel op een tweede plaats. De coureur won in 2011 twee Grand Prix’ en stond al acht keer op het ereschavot.

Erg blij
Jenson Button is erg blij met zijn contractverlenging. Hoewel hij met zijn 31 jaar en dik 200 GP’s al het nodige heeft meegemaakt in de Formule 1, zegt hij zich nog nooit zo thuis gevoeld te hebben bij een team als bij McLaren. "Ik heb hier vier van mijn mooiste zeges geboekt, sta hoog in het klassement en ik rijd beter dan ooit. Dat kan alleen als je de juiste support van een team en de monteurs krijgt’’, aldus de ‘very happy’ Button.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet