BTCS

BTCS: De kaarten herverdeeld

Na een lange zomerpauze zijn de deelnemers aan de Belgian Touring Car Series toe aan het eerste deel van het finale tweeluik van het seizoen 2011, met start op Circuit Zolder dit weekend. Op het programma staan twee manches van 90 minuten, waarin de leiders van de diverse klassen zullen trachten een definitieve kloof met de achtervolgers te slaan …
Tekst en Foto: PR

btcs_2011-masters-preview1

Herverdeelde kaarten
De kaarten zijn zonder meer al herverdeeld nog voor dit voorlaatste weekend van het seizoen aanvangt... De meest opvallende vaststelling is immers dat Frédéric Bouvy dit seizoen niet langer de kleuren van de Renault n°1 van Delahaye zal verdedigen. De wagen zal er tijdens de Belgian Masters wel bij zijn, maar het zijn Christian Kelders en Ludovic Sougnez die de kleuren van het team zullen verdedigen. De youngster hoopt in ieder geval op een herhaling van zijn stunt aan het stuur van de Mazda RX8 in 2009, toen hij in Zolder met dubbele winst ging lopen.

Zonder twijfel is het gebeuren bij Renault ook met de nodige aandacht gevolgd door de rijders van de KIA, de wagen die het kampioenschap aanvoert: Philippe Stéveny en Didier de Radiguès. Enerzijds is de afwezigheid van de titelhouder een troef voor het duo van de snelle Koreaanse silhouette, maar anderzijds is diens vervanger ook geen makkelijke klant. De titelpretendenten kennen echter hun PR en willen het vel van de beer niet verkopen... “Er zijn nog vier races waarin nog heel veel kan gebeuren”, onderlijnen ze, alvorens naar Zolder af te reizen.

Er resten ons nog twee andere teams die mathematisch een kans op de titel maken: Lémeret-Mondron en Radermecker-van de Poele. Zij moeten beide, in respectievelijk hun Renault Mégane en Volvo S60, dan wel een foutloos parcours afleggen en geen punt meer laten liggen. We herhalen overigens dat de Belgian Touring Car Series werkt met een schrapresultaat, wat uiteraard nog heel wat pistes voor het uiteindelijke resultaat openlaat. Het beste blijven echter zeges en die ontbreken voorlopig nog op het palmares van de Renault n°2…. ‘Rader’ en ‘VDP’ zijn dan weer gebrand op bijkomende zeges na Dijon en de 12 Uur van Spa. Onder de outsiders vinden we verder nog de Renault-rijders Laurent Richard en Alexandre Viron en Jérôme Thiry en zijn teamgenoot Werner Moonens, die aan het stuur van de Jaguar nu eindelijk wel eens wat geluk mogen kennen.

Stoelendans in S2
Zoals gewoonlijk wacht ons ook een stevige strijd in T3, net als tussen de silhouetten van de klasse S2 die net achter de S1’s volgen. Erik Qvick en Steve Vanbellingen (BMW M3) zijn in T3 de te kloppen mannen, met als voornaamste tegenstanders Ronnie Latinne-Koen Wauters en Jean-Jacques Smits-Claude-Yves Gosselin (VW Scirocco), Pierre-Yves Rosoux-Pierre Piron (SEAT Leon WTCC) en andere Werner Van Herck-Joël Schuybroeck (Mazda 3). In de S2 klasse heeft Alexis van de Poele de leiding in handen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet