IndyCar

Indycar: Wederom moeilijke tijden aangebroken voor Helio Castroneves!

Voor de populaire Team Penske-coureur Helio Castroneves lijken er wederom moeilijke tijden aangebroken te zijn. Na de wedstrijd in Japan heeft de Indycar-organisatie de Braziliaan een boete van ruim U$ 30.000 opgelegd. Ook de Amerikaanse overheid heeft de strijd tegen Castroneves nog niet opgegeven!

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Honda Racing USA/Indycar


castroneves_portret
Helio Castroneves, de allereerste coureur die bestraft werd
voor uitlatingen op Twitter? Gaat de KNAF in de toekomst
ook de richtlijnen van Indycar volgen? Lijkt een interessant
punt van discussie?

Wederom moeilijke tijden aangebroken voor Helio Castroneves
De Indycar-organisatie heeft Helio Castroneves een boete van ruim U$ 30.000 opgelegd vanwege uitlatingen op het sociale netwerk Twitter. Castroneves is daarmee waarschijnlijk de eerste coureur ter wereld die voor uitlatingen op Twitter een sanctie krijgt opgelegd. Tijdens de laatste wedstrijd in Japan passeerde Castroneves onder geel, en werd door Brian Barnhart van de Indycar-organisatie naar de 22e plek teruggezet. Castroneves erkende dat hij een illegale “move” had gemaakt, maar verwachtte dat hij in de uitslag slechts één plek teruggezet zou worden.

Op Twitter schreef Castroneves dat de beroemde worden van Paul Tracy ook de zijne waren. “Brian Barnhart is een Circus Clown.(Jaren geleden maakte Tracy Barnhart eveneens voor een circus clown uit) Ik ben erg teleurgesteld dat ik vanaf een zevende plek naar de 22e ben teruggezet!

Ook noemde hij Barnhart niet consistent omdat sommige rijders bestraft en anderen weer totaal niet(Franchitti.red) Hij verandert de reglementen wanneer het hem uitkomt, en verweet Barnhart “het gehele kampioenschap naar beneden te halen!” Castroneves kan kiezen in naam van het kampioenschap voor liefdadigheidsdoeleinden in het openbaar verschijnen of betalen. Sinds 2001 heeft Castroneves elk jaar een wedstrijd gewonnen. Tot op heden is hij daar nog niet in geslaagd.

Autoriteiten
Ook de Amerikaanse autoriteiten zitten Castroneves wederom op de hielen. Nadat Castroneves vorig jaar wegens belastingmalversaties werd vrijgesproken heeft men de tegenaanval geopend. De Amerikaanse belastingen claimen nog steeds ruim 6 miljoen dollar van de Braziliaan te goed te hebben!!!

dan_wheldon_indy__test
Voor het eerst op "Heilige Grond" het Dallara testchassis op Indianapolis met
Dan Wheldon aan het stuur eerder deze week.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet