Belcar

Belcar: Audi en Mercedes willen Porsche van de titel houden

Vier weken na de 24 Hours of Zolder, zijn de protagonisten van het Belcar Endurance Championship weer op Circuit Zolder voor de voorlaatste manche van het seizoen. Het doel van de teams van Audi, Mercedes en Aston Martin is duidelijk: de Prospeed Competition Porsche van Goossens-Soulet van de titel houden en de beslissing naar de finale in Spa verschuiven.

Tekst en Foto: PR

belcar_2011-masters-preview1
Valt de beslissing in de Belcar titelstrijd al a.s. weekend in Zolder?

Op papier, met nog twee races te rijden en 40 eenheden te verdelen, zijn er nog vijf duo’s, plus Raf Vanthoor, mathematisch in staat om de rijderstitel 2011 weg te kapen. In goede orde zijn dat: Marc Goossens-Maxime Soulet (Porsche Prospeed – 86 punten), Xavier Maassen-Bert Longin (Audi WRT – 69), Enzo Ide-François Verbist (Audi WRT – 62), Anthony Kumpen-Koen Wauters (Mercedes KRK – 60), Jeffrey Van Hooydonk-Tim Verbergt (Aston Martin Barwell – 60) en Raf Vanthoor (Mercedes KRK – 60).

Realistisch gezien zijn de heren in de Porsche 911, Marc Goossens en Maxime Soulet, de grote favorieten voor de titel 2011. Sowieso betekent winst voor het duo tijdens de Belgian Masters op Circuit Zolder (met start om 12u55) dat de beslissing gevallen is. Hierbij is het belangrijk te noteren dat de Limburgse omloop de Porsche 911 GT3-R bijzonder goed ligt, misschien beter zelfs dan de omloop van Spa, waar de finale tijdens de Francorchampagne meeting verreden wordt.

“We willen uiteraard het kampioenschap zondag beslissen, op een omloop die ons beter ligt dan Spa-Francorchamps”, blikt Marc Goossens vooruit. “We hebben voor de Masters 17 punten meer dan de concurrentie en een zege zou dus betekenen dat we zondagavond al kampioen zijn. Het doel is duidelijk, maar uiteraard niet te allen prijzen. Afgelopen zondag hebben we in Estoril, tijdens de laatste wedstrijd van de Le Mans Series, nog meegemaakt wat de gevolgen van een kleine aanrijding kunnen zijn. We hebben al voldoende pech gehad dit seizoen, dat we zeker geen overdreven risico’s gaan nemen. We kunnen de titel ook in Spa behalen, want het doel is en blijft de titel, niet het tijdstip.”

In het kamp van Audi mikt men juist op een defensieve politiek bij Porsche: “We hebben al een voorbereidende briefing met het team gehad, vorige vrijdag om precies te zijn, en we gaan er tijdens de twee laatste races keihard tegenaan, we willen zeker nog wat proberen”, vertelt Bert Longin, die in goede vorm verkeert. “Je bij voorbaat gewonnen geven, heeft geen zin, zelfs niet als je weet dat de Porsche in Zolder in zijn element is. We houden niet zo van Zolder vanwege de remmen, maar toch, we gaan er keihard tegenaan.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet