24H Series

Div: Schubert Motorsport-BMW Z4 GT3 wint 24H BARCELONA

110925_24UBCN_Schubert_action
Drie races, drie podiumplaatsen voor de Schubert-BMW, met nu een overwinning

Na de zege bij de Dunlop 24H DUBAI in januari en de tweede plaats in de 24-uursrace van Spa-Francorchamps eind juli, heeft het Duitse Need for Speed-Team Schubert de 24H BARCELONA gewonnen. Met de BMW Z4 GT3 met startnummer 2 leidden de Zweden Edward Sandström en Lars Stugemo, de Deen Michael Outzen en de Duitser Peter Posavac gedurende vrijwel de volledige duur van de wedstrijd en legden 669 ronden op het 4,655 kilometer lange Circuit de Catalunya af, waarmee een nieuw afstandsrecord in de race voor GT’s, toerwagens en 24H-specials werd gevestigd. Dankzij een flinke inhaaljacht na een excursie door de grindbak in het tweede uur van de race eindigde het Hongaarse team Bovi Motorsport met de Brokernet Silversting, bestuurd door de Hongaren Kalman Bodis en Istvan Racz, de Nederlander Jaap van Lagen en de Duitser Wolfgang Kaufmann op de tweede plaats. De Nederlandse Equipe Verschuur completeerde het podium op de derde plaats met Tom en Raymond Coronel en Jeroen, Bas en Pieter Schothorst met de McGregor-Renault Mégane Trophy, ondanks een defecte aandrijfas in de ochtend.


Tekst en foto's: PR

110925_24HBCN_Verschuur_actie
De McGregor-Mégane van Equipe Verschuur eindigde als derde

Derde podiumsucces voor chassisnummer 1101

“Het is fantastisch dat we wederom een overwinning aan ons palmares kunnen toevoegen”, zei Stefan Wendl, teammanager van Schubert Motorsport. “Onze auto liep als een uurwerk. Het enige probleem was dat Michael Outzen in de nacht een keer door de grindbak reed toen hij moest uitwijken voor een andere auto, die voor hem op de baan stilstond. Daarna moesten we wat grind uit de auto halen, maar dat was alles.” De winnende BMW Z4, chassisnummer 1011, was de auto die eerder dit seizoen al de tweede plaats behaalde in Spa en als derde eindigde in een wedstrijd van het Duitse VLN-lange-afstandskampioenschap op de Nordschleife. Stefan Wendl: “Met deze overwinning hebben we nu drie podiumplaatsen uit drie races met deze auto. Een groot compliment ook aan de rijders, die voor het eerst in deze samenstelling reden.”

Klassezege voor MotoGP-wereldkampioen Jorge Lorenzo

De best geklasseerde Porsche was de auto van het Besaplast-team met startnummer 5, bestuurd door Martin Tschornia, Sebastian en Roland Asch, Franjo Kovac en Stefanie Halm, die de 997-klasse wonnen en als vierde algemeen eindigden. Ze werden gevolgd door twee SEAT Leon Supercopa-auto’s, die een fraaie strijd om de klassezege in de A3T-categorie uitvochten. Uiteindelijk ging de klasse-overwinning naar de SEAT van het Spaanse PCR Sport-team, waarbij de aandacht vooral uitging naar regerend MotoGP-wereldkampioen Jorge Lorenzo, die bewees dat hij ook op vier wielen heel snel is!

110925_24HBCN_Lorenzo_actie
Jorge Lorenzo is ook op vier wielen snel, getuige zijn klassezege in A3T

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet