VLN

Div: VLN zege voor Manthey Racing. Certainty Racing 5e in klasse op de Nordschleife!

De achtste wedstrijd van het VLN Kampioenschap op de Nürburgring Nordschleife leverde een overwinning op voor de combinatie Lucas Luhr/Arno Klasen. Het team van Certainty Racing eindigde tegen zware concurrentie in de SP-klasse als vijfde tijdens de 43e editie van de ADAC Barbarossapreis op de Nordschleife.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

vln_barbarossa_manthey_porsche
Lucas Luhr wint dit jaar in de ALMS, FIA GT1 en VLN. Een knappe prestatie. Arno Klasen
behaalde zijn 25e VLN zege

Zege voor Manthey Racing. Certainty Racing vijfde
Acht races acht verschillende winnaars! De achtste wedstrijd meetellend voor het VLN Kampioenschap leverde wederom nieuwe winnaars op. Dit keer zegevierde de Manthey Porsche GT3 R van de combinatie Lucas Luhr/Arno Klasen. Voor laatstgenoemde was het zijn 25e overall overwinning op de Nordschleife. Direct vanaf het begin van de wedstrijd leverde polesittende Audi R8 LMS van Christopher Haas/Frank Stippler felle strijd met de Manthey Porsches van René Rast en Lucas Luhr. Na ruim twee uur wedstrijd ontwikkelde zich voor het resterende deel van de wedstrijd een prachtig duel tussen de Manthey Porsche van Luhr/Klasen en de Phoenix Audi R8 LMS van Haase/Stippler. Het verschil tussen beiden bedroeg in de eindfase minder dan zes seconden.

vln_stippler_barbarossa
Frank Stippler was dicht bij de zege. Maar slaagde er wederom niet in om de winst
voor Phoenix binnen te halen.

De beslissing viel eigenlijk pas een half uur voor het einde toen de Phoenix Audi R8 LMS voor zijn allerlaatste brandstofstop naar binnen moest. Ruim een kwartier later kwam de Manthey Porsche voor een snelle splash and dash naar binnen. Op dit moment verspeelde Frank Stippler eigenlijk de in het zicht liggende zege. Bij Aremberg ging de Audi R8 LMS er op olie plotseling vanaf. Met lichte schade eindigde een behoorlijk teleurgestelde Stippler uiteindelijk nog als tweede. De derde plek ging naar de combinatie Rast/Stursbeg/Riegel. Vooral in de openingsfase zorgden Rast en Stippler voor behoorlijk veel spektakel. Opvallend was het teleurstellende optreden van de SLS AMG Mercedes GT3's. Een zevende plek was het beste resultaat.


vln_barbarossa_lucas_luhr_1
Lucas Luhr grossiert de laatste weken in Endurance-overwinningen!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet